DomovNoviceEvropski prvak v dresu Sixta Primorske

Evropski prvak v dresu Sixta Primorske

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarski klub Sixt Primorska nadaljuje z okrepitvami; do konca sezone se bo Primorcem pridružil Matic Rebec, ki je sezono začel v Rusiji, minulo poletje pa s slovensko reprezentanco postal evropski prvak, so sporočili iz kluba.

Izjemno sem vesel, da sem po odločitvi, da sporazumno prekinem pogodbo v Rusiji, dobil ponudbo kluba Sixt Primorska. Kljub temu, da sem imel še nekaj ponudb iz tujine, sem se odločil, da se vrnem v domovino, kjer za zdaj še nisem osvojil naslova državnega prvaka med člani in članske lovorike v mednarodnem tekmovanju. Obojega si s primorskim prvoligašem izjemno želim, hkrati pa se veselim sodelovanja z odličnim strokovnim štabom na čelu z glavnim trenerjem Jurico Golemcem in dejstva, da se je klub že v času pogajanj in urejanja vseh zadev, povezanih z mojo selitvijo nazaj v Slovenijo, izkazal za zelo profesionalnega in odlično organiziranega,” je dejal Rebec.

Mladi košarkar iz Postojne, bo tako na položaju organizatorja igre dodatno okrepil zasedbo Sixta in postal desna roka glavnega trenerja Jurice Golemca na igrišču. Primorsko moštvo ima po 25 tekmah sezone 18 zmag, devet v drugi diviziji lige ABA in devet v ligi Nova KBM.

Sezono 2017/18 je Rebec začel v ruskem Jeniseju iz Krasnojarska, kjer je prvič v karieri zaigral v tujini, pred tem pa je nastopal za Helios Suns, Rogaško in Krko. Enaindvajsetletnik je bil član slovenske reprezentance, ki se je na EuroBasketu 2017 povzpela na evropski košarkarski prestol. Zaigral je na štirih tekmah, beležil pa po točko, skok ter 0,8 podaje na tekmo.

V minulem letu je Rebec nastopil tudi na obeh tekmah slovenske reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Na igrišču je preživel 11 minut na tekmo, v statistiko pa vpisal 4 točke, 2,5 skoka in 0,5 podaje na tekmo. V svoji reprezentančni karieri je zaigral tudi na treh evropskih prvenstvih za mlajše kategorije.