DomovŠportTigri zabeležili deseto zmago in utrdili položaj na vrhu lestvice državnega prvenstva

Tigri zabeležili deseto zmago in utrdili položaj na vrhu lestvice državnega prvenstva

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Moštvo Sixta Primorske je na vročem gostovanju na Gorenjskem zabeležilo deseto zmago v sezoni. Primorski »tigri« so Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo na tekmi 13. kola prvega dela Lige Nova KBM ugnali z 81 : 77 in tako še utrdili svoje mesto na vrhu lestvice državnega prvenstva.

Trinajsti preizkus prvega dela Lige Nova KBM k sreči ni bil usoden za košarkarje Sixta Primorske. Šenčur zapuščajo z dvignjeno glavo, saj imajo v žepu že deseto zmago v tej sezoni državnega prvenstva.

Primorski »tigri« so tekmo odlično odprli in v uvodnem polčasu vseskozi narekovali ritem igre na parketu. Po polaganju Gregorja Glasa, ki je tokrat zgodaj dobil priložnost, je semafor v Športni dvorani Šenčur v drugi četrtini kazal že 45 : 29 za goste iz Obale, a so se domačini v tretjem delu igre zbudili in se z delnim izidom 16 : 3 po petih minutah tretje četrtine približali na 48 : 45. Primorci so v nadaljevanju znova zaigrali bolje, pobegnili na deset točk naskoka (55 : 45), toda tudi na to so imeli igralci iz Gorenjske pripravljen odgovor, pred zadnjo četrtino je bilo tako le 58 : 55 v korist Sixta Primorske.

Foto: KK Sixt Primorska

V zadnjih desetih minutah igre sta odgovornost na svoja pleča prevzela Nebojša Joksimović in Gregor Glas, ki je z zadetim metom za tri točke ob koncu napada dobri dve minuti pred koncem tekme prinesel vodstvo z 78 : 70, kar je bilo dovolj za mirno končnico. Njuno delo je dokončal še Daniel Vujasinović, ki je s prostim metom potrdil zmago z 81 : 77.

Mladi Gregor Glas je tekmo na koncu sklenil s 15 točkami, ob tem pa je zgrešil le enega od petih metov za dve točki. Zbral je še tri podaje in dva skoka. Marijan Čakarun je v statistiko vpisal 15 točk in sedem skokov, povratnik v dresu Sixta Primorske, Shawn King pa je vknjižil dvojni dvojček (12 točk, 11 skokov). Ognjeni krst v dresu primorskega moštva je doživel Matic Rebec – na parketu je prebil 17 minut, dosegel dve točki, zbral pa še po tri podaje in pridobljene žoge.

V torek Primorce čaka gostovanje pri Hopsih s Polzele, kjer bodo na drugi četrtfinalni tekmi Pokala Spar branili 12 točk naskoka iz prve tekme v Areni Bonifika (79 : 67). Začetek konca prihodnjega tedna prinaša obračun z aktualnimi državnimi prvaki – v petek ob 20. uri namreč v Areno Bonifika prihajajo košarkarji Petrola Olimpije. Teden bodo primorski »tigri« sklenili z domačim obračunom s Teodom iz Tivta na tekmi 13. kola Druge divizije Lige ABA.

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixt Primorska: »Čestitam igralcem za zmago. Mislim, da smo zasluženo zmagali, saj smo skoraj vseh 40 minut kontrolirali srečanje. V drugem polčasu smo padli v igri in tega si ne smemo več privoščiti, če želimo v tej sezoni kaj doseči. Namen je bil čim bolj enakomerno razporediti minute med vse igralce, kar mislim, da nam je uspelo.«

Gregor Glas, igralec KK Sixt Primorska: »Veseli smo nove zmage. Zavedamo se, da bi morali drugi polčas odpreti močneje in bolj zanesljivo, a smo ekipi Šenčurja po nekaj naših nesmiselnih napakah pustili, da se nam približa. Kljub vsemu pa smo na koncu pokazali naš karakter in zabeležili zmago.«