DomovŠportZgodovinska uvrstitev v polfinale Pokala Spar

Zgodovinska uvrstitev v polfinale Pokala Spar

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so v torek na Polzeli postavili nov mejnik v kratki zgodovini kluba. Kljub porazu na drugi četrtfinalni tekmi Pokala Spar proti Hopsom s Polzele (69:75) so se zaradi boljše razlike v doseženih točkah na obeh četrtfinalnih tekmah prvič v zgodovini kluba prebili na zaključni turnir Pokala Spar.

Za mladi klub iz Primorske, ki je nastal leta 2016 z združitvijo ŠD KOŠ Koper in KK Lastovka, je, poleg septembrskega preboja skozi kvalifikacijsko sito Druge divizije Lige ABA, uvrstitev na zaključni turnir Pokala Spar, prav zagotovo največji uspeh.

Oslabljeni Primorci, ki so se na pot do Polzele podali brez Tadeja Fermeta, zaradi bolezni je ostal v Kopru, so v prvem polčasu vseskozi narekovali ritem igre. Dodatno svežino je na parket prinesel Matic Rebec, ki je že v prvem polčasu v statistiko vpisal sedem točk, štiri podaje in tri pridobljene žoge, z dvema zadetima metoma za tri točke Nebojše Joksimovića in Nejca Zupana ob koncu druge četrtine, pa je Sixt Primorska na glavni odmor odnesla štiri točke naskoka (39:35).

V drugem polčasu so pobudo na igrišču prevzeli domačini in se oddaljili na 68:60, s so Primorci v končnici tekme iz sebe iztisnili zadnje atome moči in počasi topili zaostanek. Najprej je Marijan Čakarun silovito zabil za 67:74, napad kasneje pa je Joksimović dodal polaganje za 69:74, kar je bilo na koncu dovolj za poraz, a tudi napredovanje med štiri najboljše ekipe pokalnega tekmovanja, kjer so si mesto že zagotovili aktualni prvaki Pokala Spar, košarkarji Petrola Olimpije.

Za nami je težka tekma na Polzeli, ki smo jo na koncu sicer izgubili, a poraz k sreči ni bil usoden, saj smo si z zmago na prvi tekmi četrtfinala nekoliko olajšali napredovanje na zaključni turnir Pokala Spar. S tem smo izpolnili cilj, ki smo si ga zadali pred začetkom sezone, zato smo lahko zadovoljni. – Nejc Zupan, igralec KK Sixt Primorska

Marijan Čakarun je tekmo sklenil s 15 točkami in šestimi skoki. Na svoji drugi tekmi v dresu Sixta Primorske je mejo desetih točk z doseženimi 12, prvič presegel Matic Rebec. Nejc Zupan je k zmagi dodal 11 točk in štiri skoke.

Po seriji štirih gostovanj, na katerih so »tigri« zabeležili tri zmage, se bo ekipa v petek vrnila na domači parket. Na tekmi 14. kola prvega dela Lige Nova KBM se bo ob 20.00 pomerila z državnimi prvaki, igralci Petrola Olimpije, obračun vodilnih moštev državnega prvenstva pa si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV. Košarkarski konec tedna bodo Primorci sklenili v nedeljo, ko se bodo ob 18.00 v 13. kolu Druge divizije Lige ABA udarili s Teodom iz Tivta.