DomovŠportKošarkarji KK Sixt Primorske nizajo uspeh za uspehom

Košarkarji KK Sixt Primorske nizajo uspeh za uspehom

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so na tekmi 14. kola Lige Nova KBM v Areni Bonifika pred več kot 1500 navijači zabeležili prestižno zmago. Primorci so z 68:65 ugnali aktualne državne prvake, košarkarje Petrola Olimpije, in se štiri kole pred zaključkom prvega dela državnega prvenstva še dodatno učvrstili na vrhu lestvice.

Nabito polna Arena Bonifika, zbralo se je več kot 1500 košarkarskih navdušencev iz vseh vetrov, med drugim tudi košarkarski klubi iz Portoroža, Pirana, Pivke, Postojne, Nove Gorice ter celo zamejstva (KK Bor), športna društva in organizacije iz Obale ter bližnje okolice, je bila priča velikemu zmagoslavju košarkarjev Sixta Primorske na prestižnem derbiju s Petrolom Olimpijo. Primorci so tako poravnali račune z aktualnimi državnimi prvaki, ki so zmago slavili na prvi medsebojni tekmi v Areni Stožice (88:77).

Odlično vzdušje v koprski lepotici je prav zagotovo podžgalo vodilno moštvo Lige Nova KBM, saj so igralci vstopili v tekmo na krilih vseh, ki so jih prišli spodbujat. Tako so že na samem začetku dvoboja s šestnajstkratnimi državnimi prvaki, aktualnimi prvaki Pokala Spar ter zmagovalci Superpokala, pokazali, kdo je gospodar na igrišču. Vseskozi so nadzorovali potek igre na igrišču, a so bili Ljubljančani kljub temu blizu. Nekajkrat so tako košarkarji Petrola Olimpije tudi prešli v vodstvo, tekma pa se je odločala v zadnjih sekundah, ko je zablestel novinec v dresu Sixta Primorske, Matic Rebec.

Najboljši strelec primorskega moštva je bil na koncu s 16 točkami Mirko Mulalić, ki je v sezoni 2016/17 s Petrolom Olimpijo postal državni prvak. Nejc Zupan je v statistiko vpisal 13 točk, Marijan Čakarun pa deset. Matic Rebec se je ustavil pri osmih točkah in osmih podajah. Za ljubljanske »zmaje« je 14 točk dosegel Devin Michael Oliver.

Minuli teden se je ekipi iz Primorske prvič v zgodovini uspelo prebiti na zaključni turnir Pokala Spar, kjer se je pridružila prav Petrolu Olimpiji, v četrtek pa smo dobili še preostala udeleženca turnirja. To sta postala Krka in Šenčur Gorenjska gradbena družba, ki sta ugnala Zlatorog iz Laškega oz. Rogaško. Žreb polfinalnih parov bo potekal v sredo, 31. januarja.

Foto: KK Sixt Primorska

Že v nedeljo bodo izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca znova stopili na parket Arene Bonifika. Na Obalo prihaja Teodo iz Tivta, tekma 14. kola Druge divizije Lige ABA pa se bo začela ob 18. uri.

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixt Primorska: »Čestitam košarkarjem za zmago. Zahvalil bi se navijačem, ki so se v Areni Bonifika zbrali v tako velikem številu. S končnim rezultatom smo upravičili njihov obisk. Ta zmaga je za nas pomembna predvsem iz psihološkega vidika. Večji del tekme smo bili boljši nasprotnik in zasluženo zmagali.«

Matic Rebec, igralec KK Sixt Primorska: »Vedeli smo, da bo Petrol Olimpija v tekmo vstopila motivirano, to se je poznalo na igrišču, a mi smo odgovorili z zelo dobro igro tako v napadu, kot v obrambi. Za nami so stali številni navijači, mi pa smo jim vrnili z zmago. Upam, da bo Arena Bonifika še naprej tako nabito polna, kot na tej tekmi.«