DomovŠportEvropski univerzitetni prvenstvi v odbojki na mivki in vaterpolu prihajata v Koper

Evropski univerzitetni prvenstvi v odbojki na mivki in vaterpolu prihajata v Koper

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) je pri Evropski univerzitetni športni zvezi (EUSA) uspešno kandidirala za izvedbo kar dveh tekmovanj. Tako bo Koper v letu 2019 gostil evropski univerzitetni prvenstvi v odbojki na mivki in vaterpolu.

Obe zvezi, SUSA in UŠZP, sta se za kandidaturo odločili po uspešni izvedbi letošnjega evropskega univerzitetnega pokala v vaterpolu, ki je bil med 10. in 16. julijem v Kopru, Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) pa ju je določila za organizatorici prvenstva 2019. To bo potekalo v mesecu juliju, točen termin tekmovanja pa bo znan naknadno.

Obe zvezi, SUSA in UŠZP, sta se za kandidaturo odločili po uspešni izvedbi letošnjega evropskega univerzitetnega pokala v vaterpolu, ki je bil med 10. in 16. julijem v Kopru. Foto: UŠZP

Vaterpolo sodi med nova tekmovanja, saj ga je EUSA premierno izvedla na lanskih evropskih univerzitetnih igrah v Zagrebu in na Reki, kjer je bilo 15 ekip, nato pa je letos sledila še prva izvedba evropskega univerzitetnega pokala v Kopru, na katerem je sodelovalo šest ekip.

Poleg tekmovanja v vaterpolu, je na koledarju EUSA za leto 2019 še Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki, ki ga bo prav tako gostil Koper.

“Vesel sem, da smo pridobili organizacijo evropskega univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki in vaterpolu. Koper bo tako bogatejši za dodaten mednarodni dogodek, UŠZP in študenti, ki se tam udejstvujemo, pa bomo lahko pridobili dragocene in pomembne izkušnje s področja organiziranja mednarodnih športnih projektov. Zahvalil bi se rad tudi EUSA za priložnost, da se tako posamezniki kot UŠZP pokažemo v luči odličnih organizatorjev in dobrih gostiteljev. Veseli bomo vseh mladih udeležencev, ki bodo na prvenstvih zastopali svoje univerze. Zahvala gre tudi Mestni občini Koper in županu Borisu Popoviču, ki podpira naše ideje, ter seveda vodstvu Univerze na Primorskem, ki nam nesebično stoji ob strani pri naših športnih podvigih,” je o tej tematiki pojasnil Seit Demiri, podpredsednik SUSA in predstavnik Študentske organizacije Univerze na Primorskem.