DomovŠportTENIS: Klepačeva januarja potuje na grand slam v Avstralijo

TENIS: Klepačeva januarja potuje na grand slam v Avstralijo

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Z zaključnim oziroma finalnim turnirjem najboljših teniških igralk na svetu, tako v konkurenci posameznic kot dvojic, se je v Singapurju končalo letošnje tekmovalno teniško leto. Med najboljše teniške igralke se je uvrstila tudi Koprčanka Andreja Klepač.

Andreja Klepač je s tekmovalno partnerico Španko Mario Jose Martinez Sanchez, po silovitem in vrhunskem zaključku leta, uspešno zaključila teniško sezono. Uvrstila se je na zaključni turnir najboljših teniških igralk na svetu v Singapurju, kjer pa sta morali že v  prvem krogu premoč priznati Madžarki Timei Babos in Čehinji Andrei Hlavackova, ki sta kasneje na zaključnem turnirju tudi zmagali.

Naj spomnimo, da je Andreja Klepač četrta slovenska teniška igralka, ki se ji je uspelo prebiti na zaključni turnir sezone v Singapurju (WTA final Singapur 2017), kjer nastopi le osem najboljših teniških parov na svetu. Klepačeva je tako postala del najvišje teniške elite. Kot je sama povedala je to eden njenih največjih uspehov v njeni teniški karieri.

Koprsko vrhunsko tenisačico Andrejo Klepač je tik pred odhodom v Singapur sprejel tudi župan Boris Popovič, ki je koprčanki zaželel še nadaljnji uspeh.

FOTO: Koprsko vrhunsko tenisačico Andrejo Klepač sprejel župan Boris Popovič

Po uspešno zaključeni sezoni Klepačevo čakajo aktivne počitnice in rehabilitacija, že v začetku naslednjega leta pa s soigralko Mario Jose Martinez Sanchez odpotuje na grand slam v Avstralijo, natančneje v Melbourne, ki bo potekal od 16. do 29. januarja, kjer bosta nastopili kot nosilki.