DomovŠportKoper gostil Evropski kadetski pokal in Evropski kadetski kamp v judoju

Koper gostil Evropski kadetski pokal in Evropski kadetski kamp v judoju

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Judo klub 15. maj Marezige je skupaj z judo športnimi šolami izvedel Evropski kadetski pokal Koper 2017  in Evropski kadetski kamp Koper 2017 v judu športu, ki je v oktobru potekalo v športni dvorani OŠ Koper.

Na Evropskem kadetskem pokalu je nastopilo 263 tekmovalcev in tekmovalk iz 17 držav (Avstrija, Azerbajdžan, Bosna in Hercegovina, Bulgarija, Hrvaška, Italija, Češka, Danska, Ukrajina, Nemčija, Madžarska, Makedonija, Poljska, Romunija, Rusija in Švedska).

Med njimi je nastopil tudi Koprčan Luka Perkovič, član Judo kluba 15. maj Marezige, ki je v svoji kategoriji tudi zmagal. Poleg njega pa so se odličnih uvrstitev veselili še nekateri drugi slovenski judoisti. Rezultate najdete TUKAJ!

Poleg Evropskega kadetskega pokala, pa je v Kopru potekal tudi Evropski kadetski kamp v judu, kjer je sodelovalo preko 100 mladih judoistov in judoistk iz desetih držav. Kot so zapisali pri Judo klubu 15. maj Marezige, je kamp namenjen predvsem izmenjavi znanj med različnimi šolami tujih držav in s tem tudi pridobivanju novih izkušenj.

Kampu so se med drugim pridružili pridružili tudi judoisti, ki niso nastopali, tako starejši kot mlajši. Prišli so iz vseh delov Slovenije in bližnje Italije. Med njimi je kamp obiskala tudi Olimpijska zmagovalka Tina Trstenjak (Judo klub Sankaku iz Celja), ki je s sodelujočimi delila svoje znanje.