DomovŠportEVROPSKO CHEERLEADING PRVENSTVO: Koprčanke na samem vrhu

EVROPSKO CHEERLEADING PRVENSTVO: Koprčanke na samem vrhu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli vikend je v Zagrebu potekalo Evropsko cheerleading prvenstvo. Med slovenskimi ekipami je nastopila tudi koprska ekipa Gimnastičnega društva Capris – Capristars. Dekleta so osvojila kar tri naslove evropskih prvakinj v različnih kategorijah. 

Prvenstva so se udeležili tekmovalci iz desetih držav: Nemčije, Rusije, Velike Britanije, Poljske, Italije, Hrvaške, Latvije, Ukrajine, Nizozemske in Slovenije. Slovenske barve je zastopalo šest klubov in društev, od tega kar trije primorski: GD Capris iz Kopra, ŠK Flip iz Pirana in AK iz Pivke.

Uspešna tekmovalna sezona za koprske plesalke 

Dekleta iz Gimnastičnega društva Capris, ki trenirajo pod vodstvom Samante Čuk in Diane Flego, so kljub močni konkurenci postale evropske prvakinje v kar treh kategorijah.

Naslov Minis street cheer je osvojila celotna ekipa Capristars, v kategoriji Minis cheer dance doubles sta slavili Tara Šabec in Diti Kljun. Minis street cheer doubles naslov sta osvojili Lana Hvastja in Tara Šabec.

Evropski prvakinji Tara Šabec in Diti Kljun ter Ana Vilimanovič in Lana Hvastja, ki sta osvojili 3. mesto. Foto: GD Capris

Naslov evropskih podprvakinj pa so si priplesale Maja Krebelj in Pia Pavlin v kategoriji Minis street cheer doubles, podprvakinji Junior cheer dance doubles sta postali Hana Avdič in Sara Podnar, v kategoriji Minis street cheer pa je srebro osvojila ekipa Mini Capristars. Tretje mesto sta zasedli Ana Vilimanovič in Lana Hvastja (Minis cheer dance doubles) ter Soraja Grošić in Špela Rener (Minis pom dance doubles).

Kot so sporočili iz GD Capris, sta trenerki Samanta Čuk in Diana Flego zelo ponosni nad izjemnim rezultatom svojih varovank. Kot še dodajajo, se sezona ne bi mogla zaključiti bolje.

Evropska prvaka v kategoriji Senior partner stunt pa sta postala Danimir Azirović in Ela Sabadin iz ŠK Flip Piran. Tretje mesto pa so si v kategoriji Master pom dance priplesale FaceMame iz AK Pivka.