DomovNaši krajiV Žusterni 10. mednarodni plavalni miting

V Žusterni 10. mednarodni plavalni miting

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Plavalni klub Koper bo danes v olimpijskem bazenu v Žusterni, organiziral 10. mednarodni plavalni miting »Pokal Kopra 2017«.

Na plavalnem tekmovanju, ki ga plavalni klub organizira ob 59-letnici svojega delovanja, pričakujemo številčno udeležbo, okoli 300 plavalcev iz večine slovenskih plavalnih sredin in tujine.

“Plavalci vseh starosti se bodo pomerili v devetih, predvsem krajših disciplinah, v štirih različnih kategorijah. Tudi letos pričakujemo, da bo to eno bolj množičnih slovenskih plavalnih tekmovanj,” so sporočili iz koprskega plavalnega kluba.

Plavalni klub Koper bo razdelil 63 kompletov medalj, ki jih bodo prejeli po trije najboljši v posamezni kategoriji. Pokal Kopra in nagrado bosta prejela plavalec in plavalka za najvišji seštevek dveh razultatov. Tekmovanje bo potekalo v dveh delih: dopoldan ob 9. uri in popoldan ob 18. uri.

Plavalni klub Koper vabi na ogled tekmovanja, ki ga sofinancirajo Mestna občina Koper, Luka Koper iz sklada Živeti s pristaniščem in drugi sponzorji in donatorji.