DomovŠportFC KOPER: Iz Krškega s točko

FC KOPER: Iz Krškega s točko

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani so niz neporaženosti podaljšali na že kar devet tekem. V 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije so se v Krškem razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Krčani so proti Koprčanom nujno potrebovali točke, da bi se izognili morebitnim dodatnim kvalifikacijam za obstanek v ligi, kajti v zadnjem krogu bodo gostovali v Mariboru. Čeprav so bili Krčani po 45 minutah na dobri poti, da bi še drugič v letošnji sezoni premagali koprsko ekipo, so se morali zadovoljiti s točko, s katero pa so vseeno ohranili minimalno prednost pred Aluminijem, ki je danes doma igral brez zadetkov proti Domžalam.

Foto: ekoper.si

Antolović brez težav ubranil strel Mujana

Svoje načrte pred gostovanjem na stadionu Matije Gubca so imeli tudi varovanci Igorja Pamića, ki bi se z nekaj sreče še lahko vmešali v boj za evropsko vstopnico, saj so za četrtouvrščeno Gorico zaostajali za pet točk. Toda prvi so do priložnosti prišli Krčani, a je domače v šesti minuti po strelu Martina Kramarića zaustavila stativa. V nadaljevanju so imeli nekaj več žogo v nogah Koprčani, ki so tudi sprožili več strelov proti domačim vratom, trikrat je poskusil Courage Pekuson, enkrat pa Ruben Belima, vendar Marku Zalokarju niti enkrat ni bilo treba resneje posredovati.

Kar ni uspelo gostom, je v 32. minuti v drugem poskusu Kramariću. Tokrat je bil bolj natančen, v polno pa je zadel po podaji Klemna Šturma. Tudi po vodstvu so bili Krčani nevarnejši, tik pred odhodom na odmor pa bi Tonći Mujan lahko povišal vodstvo na 2:0, vendar je z roba kazenskega prostora streljal naravnost v Marijana Antolovića, ki je brez težav njegov strel ubranil.

Z avtogolom do izenačitve

Če Koprčani niso najbolj obetavno končali prvega polčasa, so bili toliko bolj učinkoviti na začetku drugega. V 52. minuti sta kombinirala Belima in Pekuson, na koncu pa je domači branilec Marko Krajcer nespretno posredoval in zatresel lastno mrežo. Po prejetem zadetku je domači trener Rok Zorko v igro poslal še enega napadalca, Ibrahima Mensaha, ki je v 70. minuti prišel do lepe priložnosti za novo vodstvo Krčanov, a je bil Antolović na mestu.

Do konca tekme sta obe skušali doseči zadetek, kajti neodločen izid jima ni ustrezal, vendar se mreži nista več zatresli.

V zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije bo Krško v soboto gostovalo v Mariboru, Koprčani pa bodo gostili Gorico.