DomovŠportKOŠARKA: Primorski Tigri uspešni na Kitajskem

KOŠARKA: Primorski Tigri uspešni na Kitajskem

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Sixt Primorska ostaja neporažena tudi po tretji tekmi na Kitajskem. Z novo zmago – tokrat so bili Primorci z 61:57 boljši od selekcije Litve – so Koprčani osvojili uvodni turnir in s tem prvo lovoriko za klubsko vitrino.

Tokrat sta se najbolj izkazala Gezim Morina, ki je zadel 20 točk in Aleksandar Ćapin s 13 točkami.

Borbenost in nepopustljivost glavni adut Tigrov

Za razliko od prejšnjih dveh tekem na kitajski turneji so oranžno-modri tokrat pritisnili na plin že v uvodnih minutah in hitro prišli do prednosti desetih točk. Razliko so zadržali, čeprav so bili Litovci v drugih desetih minutah nevarnejši. V drugem polčasu so se košarkarji z Baltika približali, pred koncem tekme pa tudi prešli v vodstvo. Borbenost in nepopustljivost sta bili tudi tokrat glavni adut slovenskega predstavnika na Kitajskem, kar je bilo dovolj za novo zmago. Z njo so »tigri« zasluženo osvojili turnir.

Naporen ritem tekmovanja je na košarkarjih pustil nekaj posledic – lažje sta poškodovana Nikola Gajić in Vadim Prokopenko, očitno huje pa jo je skupil Ajaž Stopar. Tako klubska zdravniška služba kot tudi organizator se trudita, da bi se mladi košarkar čim prej vrnil na parket. Da se je ekipa prikupila gostiteljem, priča tudi zgodba domačinke, ki je Stoparju za lažje okrevanje podarila plišasto maskoto tekmovanja.

Foto: KK Sixt Primorska

Aleksander Sekulič: “Zame so igralci pravi heroji”

Aleksander Sekulić, trener KK Sixt Primorska: Zame so igralci pravi heroji. Na vsaki tekmi dajejo maksimum in puščajo srce na parketu. Tudi tokrat smo bili priča izjemno trdi tekmi proti telesno sila močni ekipi. Prek celotnega dvoboja smo igrali dobro, pametno in zbrano. Na prvih dveh tekmah so Litovci pokazali ves talent, zato je bila ta tekma pravi izziv za nas. Opravili smo ga z odliko. Z zmago na tekmi, ki je bila pravi finale, smo zasluženo osvojili prvi turnir.”

Walter Jeklin, športni direktor KK Sixt Primorska: “Za nami je prvi turnir na Kitajskem, na katerem smo imeli tri intenzivne tekme, ki smo jih s kolektivno igro tudi dobili. Igralci so kljub napornem ritmu pokazali zbranost in ekipni duh ter bili za trud tudi primerno nagrajeni. V vitrino KK Sixt Primorska so prinesli prvo lovoriko. Turnir na mednarodni sceni je dragocena izkušnja za igralce in naš klub. Igranje v polni dvorani pa je bilo za vse nas pravi užitek.”