DomovŠportFC Koper z julijem v novo sezono

FC Koper z julijem v novo sezono

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Članska ekipa FC Kopra že pogleduje proti naslednji sezoni. Po izredno uspešni tekmovalni sezoni 2017/18, ko so primorsko ligo zaključili brez poraza in ob tem osvojili tudi Pokal MNZ Koper, v koprskem taboru z veliko mero optimizma pričakujejo začetek 3. SNL – zahod.

V sezoni 2018/2019 bo 3. SNL – zahod sestavljalo 8 ekip, ki se bo za napredovanje v drugo ligo borilo na 28 tekmah. Poleg FC Kopra bodo tekmovali še:NK Tolmin, MNK Izola, ND Adria, NK Vipava, ND Primorje, NK Jadran Hrpelje – Kozina in NK Plama Podgrad. “Cilj uprave, športnega direktorja Boška Županovića in trenerja Damirja Milinovića, ki bo tudi v novi sezoni tvorec koprskih uspehov, je privleči čimveč domačih, koprskih fantov in z njimi naskakovati drugo ligo. Prav v tej smeri tudi potekajo nekateri pogovori z igralci,” so sporočili iz koprskega kluba.

FOTO: FC Koper

Kozlički bodo s treningi pričeli v ponedeljek, 9. julija. V pripravljalnem obdobju bodo odigrali veliko število prijateljskih tekem, med drugim se bodo Koprčani pomerili tudi z italijanskim prvoligašem, ekipo SPAL 2013, na Bonifiko pa bosta prišla tudi Triestina in grški velikan Panathinaikos.

Po koledarju Nogometne zveze Slovenije prva uradna tekma Koprčane čaka 15. avgusta, ko se bodo v prvem krogu Pokala Slovenije v Jesenicah pomerili proti tamkajšnjem tretjeligašu. Prvi krog 3. SNL bo na sporedu tri dni kasneje, 18. avgusta.