DomovŠportPred vrati 26. Eurofest

Pred vrati 26. Eurofest

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Že 26. Eurofest, ki bo letos potekal od 3. julija do 8. julija 2018, bo v začetku julija v Koper prvič privabil več kot 200 ekip, kar predstavlja rekord za tradicionalni rokometni turnir. Organizatorji pričakujejo več kot 3.000 udeležencev.

Na današnji novinarski konferenci pred začetkom turnirja je glavni organizator turnirja Tone Barič izrazil veliko zadovoljstvo nad interesom, ki so ga pokazale ekipe. Ob tem je povedal, da je to dokaz trdega dela skozi leta ter rezultat dobre organizacije in tradicije, zaradi katerih se številne ekipe rade vračajo nazaj v Koper.

Mestna občina Koper nam ponuja vrhunsko športno infrastrukturo, kar predstavlja temeljni pogoj za izvedbo tako velikega turnirja,” je povedal Tone Barič in obenem dejal, da bo zaradi ogromnega števila ljudi dogajanje razporejeno na kar 9 rokometnih igrišč, na katerih bodo ekipe izkazovale svojo strast in predanost do tega športa.

Letošnja novost bo tudi prizorišče z umetno travo, na katerem se bodo odvijali dvoboji. Po odigranih tekmah imajo organizatorji pripravljen pester večerni spremljevalni program. Ne bo manjkalo karaok, Prleške in Kraške tržnice, tradicionalnega izbora Miss in Mister festivala, dobrodelni kulinarični večer z Masterchef udeleženci, za mlade pa so pripravljene še številne druge zabavne vsebine.

Bariču se je na novinarski konferenci pridružil tudi predsednik Društva prijateljev mladine KoperRobert Trunkl, ki je predstavil sodelovanje z organizatorji.

Turnirju bo tako dodana tudi dobrodelna nota, saj se bodo na prizoriščih zbirali prostovoljni prispevki, s pomočjo katerih bodo v Društvu prijateljev mladine omogočili socialno ogroženim otrokom, da odidejo na poletni dopust.