DomovŠportFOTO: Tigri uspešni v dobrodelni akciji za Obalno zavetišče Koper

FOTO: Tigri uspešni v dobrodelni akciji za Obalno zavetišče Koper

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Nedeljska tekma 19. kola lige Nova KBM, na kateri sta se v Kopru pomerili moštvi Sixta Primorske in Zlatoroga iz Laškega, je bila dobrodelno obarvana. Navijače in ljubitelje košarke so namreč v primorskem klubu pozvali, da pomagajo živalim iz obalnega zavetišča s tem, da na tekmo zanje prinesejo hrano, igrače, odeje ali čistila. 

Ker sta se akciji pridružila oba kluba, so poleg obiskovalcev in navijačev hrano za zapuščene obalne živali s sabo prinesli tudi primorski in štajerski košarkarji in tako postavili dober zgled v športnem svetu.

»Radi pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo, so morda zapostavljeni ali pa ne morejo govoriti sami zase. Kot družbeno odgovoren klub s tigrom kot maskoto smo ocenili, da je akcija zbiranja dobrin za živali iz zavetišča izvrstna ideja,« je povedal kapetan oranžno-modrih Vjekoslav Petrović.

Dobremu namenu so prikimali tudi košarkarji iz Laškega. »Ko smo izvedeli, da bo imela nedeljska tekma dobrodelen pridih, smo se tudi v KK Zlatorog odločili, da pomagamo psom in mačkam iz zavetišča na Obali. Zbrali smo nekaj hrane, saj menimo, da so takšne akcije izredno pomembne. Kot športniki smo namreč za zgled mladim,« je dodal Urban Durnik.

Na pomoč priskočili tudi navijači

Nimajo pa  velikega srca in čuta za odgovornost samo športniki. Tudi številni navijači, ki so prišli na tekmo navijat, so v zameno za brezplačno vstopnico s sabo prinesli igrače, hrano in ostale potrebščine. Nad njihovim odzivom so bili presenečeni tudi v zavetišču, saj je izkupiček presegel vsa pričakovanja.

»Akcija je bila uspešna, nad pričakovanji pravzaprav. Vemo, da je Primorska solidarna, tudi v povezavi s športom, ki je velik faktor vplivanja na populacijo. To je se videlo tudi danes. Ljudje, ki navijajo, so srčni, podpirajo tiste, ki potrebujejo dodatno pomoč, v tem primeru živali in mačke iz našega zavetišča,« je povedal Vojko Rotar iz Obalnega zavetišča za živali. 

Izid tekme v prid Laščanom

Košarkarji Sixta Primorske so tekmo 19. kola lige Nova KBM sicer dobro začeli, saj so vodili večino prvega polčasa, nato pa začeli ponavljati napake z zadnjih tekem. Laščani so to dobro izkoristili in na koncu slavili zmago z 78 : 64. *