DomovŠportTigri po zmago v Šenčur

Tigri po zmago v Šenčur

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Redni del lige Nova KBM se počasi izteka, košarkarji Sixta Primorske pa nadaljujejo lov na mesto v ligi za prvaka. Priložnost za nove točke in 11. zmago v sezoni se tigrom ponuja že jutri, ko se bodo ob 19. uri na tekmi 20. kola srečali s Šenčurjem GGD.

Izbranci trenerja Aleksandra Sekuliča so v nedeljo na domačem parketu doživeli grenak poraz proti Zlatorogu. V prvem polčasu so imeli Koprčani vse niti igre v svojih rokah in prvo polovico tekme končali z naskokom osmih točk (40 : 32). V nadaljevanju je sledil padec v igri, kar so Laščani izkoristili in zmagali z 78 : 64.

Foto: KK Primorska

Novinci v ligi Nova KBM so po dveh zaporednih zmagah doživeli deveti poraz v sezoni in se še naprej borijo za zadnje (šesto) mesto, ki še vodi v ligo za prvaka. Pot tja so si včeraj precej olajšali Helios Suns, ki so na domačem parketu premagali vodilno moštvo lige, novomeško Krko. Neposredni konkurenti tigrov za šesto mesto so po včerajšnji zmagi Domžalčanov tako postali košarkarji Rogaške.

Trener Sekulič: Uveljaviti moramo naše prednosti

“Tekmec z Gorenjske ima zelo izkušeno ekipo, ki je bila nekaj tednov nazaj v igri za zmago proti Unionu Olimpiji, kar pomeni, da lahko preseneti vsakogar. Mi moramo uveljaviti naše prednosti in odigrati tekmo po najboljših močeh,” je pred petkovim obračunom dejal trener Primorcev Aleksander Sekulič. *