DomovŠportFOTO: Vikend so športno obarvali triatlonci

FOTO: Vikend so športno obarvali triatlonci

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto je Koper gostil ljubitelje plavanja, kolesarjenja in teka. Na Ukmarjevem trgu so se tako spopadli s številnimi razdaljami v akvatlonu, triatlonu in tudi olimpijsko razdaljo, ki so jih športniki uspešno pretekli, preplavali in prekolesarili v okviru Triatlona za pokal Istre 2018.

Letošnji triatlon je poleg ekstremnih športnikov privabil mnoge rekreativne, saj je bilo letos omogočeno sodelovanje v malem triatlonu, kjer so tekmovalci preplavali zmernih 300 metrov, prekolesarili 10 km in pretekli 2 km. Najmlajši pa so se na osrednjem prizorišču v spremstvu staršev brezplačno preizkusili v »triatlončku poganjalčku«, poleg tega je bilo poskrbljeno tudi za varstvo otrok z animacijo.

Foto: FPA

Med drugim so se obiskovalci triatlona lahko sprehodili med stojnicami in si privoščili najrazličnejše vodne aktivnosti. Sicer pa je bil poleg triatlona, ko se posameznik spopade z vsemi tremi disciplinami sam, organiziran tudi štafetni olimpik triatlon, kjer je lahko en tekmovalec plaval, drugi kolesaril in tretji tekel. Več o sobotnem dogajanju pa si poglejte v spodnji foto galeriji: