DomovŠportHodžić s sireno potrdil zmago v Ilirski Bistrici

Hodžić s sireno potrdil zmago v Ilirski Bistrici

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Moštvo KK Sixt Primorska je v nedeljo odigralo drugo pripravljalno tekmo pred novo sezono. Izbranci Jurice Golemca so se podali na gostovanje v Ilirsko Bistrico in se tam zoperstavili domačemu prvoligašu. Na koncu so bili gosti boljši s 84:49.

Koprski tigri, ki so zaradi reprezentančnih obveznosti nastopili brez Luke Vončine in Gregorja Glasa, so že v prvi četrtini nakazali, da navkljub očitni razliki v kakovosti košarkarjev ničesar ne bodo prepuščali naključju. Domača Plama Pur je sicer zapravljen nasprotni napad sredi pete minute obračuna kaznovala s košem za vodstvo s 6:5, se kasneje še približala na 9:10, nato pa je pa je gostujoča zasedba dokončno strnila svoje vrste in iz minute v minuto višala svojo prednost. Z nizom 14:2 je ušla na 13 točk naskoka (24:11), do polčasa pa svojo prednost dvignila že na visokih 31 točk (57:26).

Razmerje moči se ni spremenilo niti v drugem polčasu, končni rezultat pa je s trojko v zadnji sekundi postavil gostujoči kapetan Alen Hodžič, ki je bil s 17 točkami tudi prvo ime svoje ekipe.

Košarkarje Sixt Primorske novi preizkusi, na katerih bodo preizkusili taktične zamisli, ki jih pilijo na treningih, čakajo že konec tedna, ko se bodo odpravili na Poljsko. V Torunu jih čakajo tri tekme, na katerih se bodo zoperstavili nemškemu Götingenu (petek, 7. septembra, ob 16.00), gostiteljem turnirja iz zasedbe Twarde Piernik (sobota, 8. septembra, ob 18.00) ter drugemu poljskemu prvoligašu Asseco Gdynii (nedelja, 9. septembra, ob 15.00).

FOTO: KK Sixt Primorska/Jurij Kodrun

“Tekma v Ilirski Bistrici je pokazala, kje v naši igri še imamo rezerve, ki jih bomo lahko izkoristili le z dobrim delom v prihodnje. Napake moramo preučiti in jih popraviti. Na turnirju na Poljskem so naša pričakovanja, tako kot za celotno sezono, visoka. Potrebno je stopati stopničko po stopničko in vsako tekmo igrati bolje,” je po tekmi dejal Alen Hodžič, kapetan Sixt Primorske.