DomovŠportIgor Pamić je novi trener koprskih nogometašev

Igor Pamić je novi trener koprskih nogometašev

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po zamenjavi pomočnika trenerja Milana Obradovića in po vmesnem obdobju, ko je ekipo vodil direktor akademije FC Koper Oliver Bogatinov, je od danes naprej tudi uradno trener članske ekipe FC Luke Koper Igor Pamić.

pamić

FC Luka Koper se je v borbi za vrh slovenske nogometne lige odločil, da potrebuje nov zagon, ki bo osvežil igro kozličkov. Na podlagi zahteve Andya Bare iz agencije Swiss Sport Agency po ukrepih, ki bi prinesli uvrstitev v vrh ligaške lestvice, se je sestal upravni odbor kluba in sprejel sklep o zamenjavi trenerja. V Koper je pripeljal Igorja Pamića, ki je znan kot trener, ki goji napadalno igro.

Pamić igral tudi za Koper

Novi trener kozličkov je v svoji bogati nogometni karieri v devetdesetih letih igral tudi v Kopru, zato dobro pozna naš kraj in se bo hitro privadil na novo delovno okolje.

Po odličnem začetku sezone, v kateri FC Koper cilja na sam vrh, so se v klubu odločili, da je za nadaljevanje ključna prav osvežitev napadalne igre. Ekipa sicer igra stabilno in čvrsto igro, a je bilo na nekaterih tekmah opaziti izrazito pomanjkanje idej v napadu. “Z osvežitvijo igre želimo doseči, da bi si FC Koper priigral več zaključnih priložnosti in bil tako še nevarnejši za svoje tekmece,” so sporočili iz koprskega kluba.

pamić

46-letni hrvaški strokovnjak iz Žminja, ki je v svoji trenerski karieri vodil ekipe NK Pomorac, NK Karlovac (slednjega je pripeljal iz tretje v prvo hrvaško ligo) in NK Istra, je podpisal pogodbo do konca letošnje sezone z možnostjo podaljšanja.