DomovŠportIronman Slovenian Istria išče še nekaj prostovoljcev

Ironman Slovenian Istria išče še nekaj prostovoljcev

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Čez dober mesec, natančneje 23. septembra, bodo obalne občine prvič gostile triatlon prestižne serije Ironman. Ekstremna športna prireditev, ki združuje plavanje, kolesarjenje in tek, so poimenovali I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria.

Ta triatlon bo obenem prvi iz globalno prepoznavne serije triatlonov, ki bo izveden na slovenskih tleh. Start in cilj preizkušnje bosta v Kopru, športni dogodek pa bo potekal v nedeljo, 23. septembra, čeprav se bo pravzaprav začel že nekaj dni prej.

Uvod triatlona bo plavalni del, ki bo potekal v bližini glavnega korskega pomola. Sledil bo kolesarski del od Kopra prek Ankarana, Lazareta in Milj do Ospa, pa vzpon na Črni kal in nato drugi klanec do Kozine.

Tam bo karavana obrnila in se vrnila do Rižane, se povzpela do Kubeda in se nato po zalednih cestah spustila nazaj proti Kopru. Zaključni del triatlona bo tekaški – tekmovalci bodo obkrožili koprsko mestno jedro in se nato po obalni promenadi podali do Izole, kjer bodo prav tako obkrožili staro mestno jedro in se po isti poti vrnili na cilj v Kopru.

Foto: Ironman

K prostovoljnem sodelovanju vabijo vse starostne skupine

Organizatorji triatlona bi radi, da ta mednarodna prireditev pridobi tudi močan lokalni priokus, da jo Primorci sprejmejo za svojo. Zato so se na lokalnem nivoju najprej dogovorili za sodelovanje z Mestno občino Koper in z ostalim tremi obalnimi občinami, potem z Univerzo na Primorskem, prav te dni pa se predstavniki Ironmana za sodelovanje dogovarjajo še z največjimi obalnimi športnimi in ostalimi društvi.

Vabilo k vpisu med prostovoljce prostovoljni pomoči pa ne velja le za organizacije, ampak tudi za vse posameznike iz Kopra, Izole, Pirana, Ankarana in zaledja. K prostovoljnem sodelovanju vabijo vse starostne skupine – od najmlajših pa do upokojencev.

Ironman je sicer nekaj posebnega, saj vsi gledalci in organizatorji glasno navijajo za tekmovalce, jih vzpodbujajo ter jim tako pomagajo priti do cilja. Na teh triatlonih na koncu niti ni tako važno, kdo je zmagal. Prav vsak športnik, ki po 1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21 km teka prečka cilj, je namreč resnično zmagovalec!

Trasa, ki jo bodo premagovali tekmovalci. Foto: Ironman

Istrski Ironman bo sicer potekal na polovičnih razdaljah (od tod tudi oznaka 70.3) slavnega havajskega triatlona Ironman, ki letos praznuje 40 let obstoja. Vendar so to še vedno spoštovanja vredne dolžine posameznih preizkušenj, ki jih lahko opravijo le dobro pripravljeni športniki.

Sicer so Slovenijo v zadnjih dneh preplavili prvi jumbo oglasni plakati za bližnji triatlon I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria. Prijave pa dežujejo že dlje časa – trenutno je na seznamu približno 160 prostovoljcev (potrebujejo jih 250), medtem ko je za tekmovanje že prijavljenih več kot 1200 triatloncev in bodo ta teden najbrž že zaključili z vpisovanjem.

Ironman bo poskrbel za dozo adrenalina. Foto: arhiv

“Pridružite se nam tudi vi in postanite del zgodbe o legendarnem Ironmanu. Več kot nas bo, bolj bomo pomagali in se med delom tudi zabavali,” zagotavljajo organizatorji. Prostovoljci so duša triatlona Ironman, zato bo zanje prav posebej poskrbljeno: prejeli bodo uradne majice, hrano (topel obrok) in pijačo, vpis v CV oziroma prostovoljske knjižice, zanje pa bo pripravljen tudi prav posebna zabava – ‘volunteer party’.

Več informacij lahko dobite TUKAJ, za prostovoljstvo pa se lahko prijavite tudi na https://goo.gl/qryTjJ.