DomovŠportKarateisti zaključili tekmovalno leto s slovesno prireditvijo

Karateisti zaključili tekmovalno leto s slovesno prireditvijo

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Minulo nedeljo je v ankaranskem hotelu Convent potekala slovesna zaključna prireditev zveze društev Internacionalne tradicionalne karate federacije Slovenije. Število gostov je preseglo pričakovanja, saj se je zaključne prireditve udeležilo kar 178 povabljenih, ki so večer preživeli v prijetnem druženju.

Med povabljenci, ki jih je gostil predsednik ITKF Slovenije Matija Blažič, so bili Dušan Macura, profesor na Fakulteti za šport ter vodja usposabljanj za nazive v karateju, Marko Vidnjevič, svetovalec župana Mestne občine Koper, Sonja Poljšak, predsednica Športne zveze Koper in predsednica komisije za zamejski šport pri Olimpijskem komiteju Slovenije, Luiza Azzaroni, predsednica tržaškega karate kluba Shinryu, ter Mateja Garofali, organizatorka medklubskega sodelovanja.

dsc_0307
Na slovesni prireditvi so podelili diplome in priznanja v različnih kategorijah. Foto ITKF Slovenija

Na prireditvi podelili diplome v različnih kategorijah

Naziv vaditelj klasičnega karateja so iz rok Dušana Macure prejeli: Miloš Cotič, Vojka Šestan, Danijel Zećo, Hasan Pehlič, Fredi Ravnik, Dorijan Flego, Bojan Češčut, Roland Rusjan, Jernej Mlinar in Luka Kuštrin. Diplomo z nazivom inštruktor klasičnega karateja pa je prejel Andrej Lisjak.

Za opravljen izpit pri mojstru Hiroshiju Shirajiu so diplome DAN ITKF Slovenije, ki jih je podeljeval predsednik Shihan-Kai ITKF Slovenije Stojan Šestan, prejeli: Fredi Ravnik, Roland Rusjan, Jernej Mlinar, Monika Tomažič, Danijel Leban, Lukas Kranjc in Mićo Đurđevič. Aleš Anžič pa je prejel diplomo za III. DAN.

dsc_0293
Foto: ITKF Slovenije

V nadaljevanju večera je Sonja Poljšak perspektivnim tekmovalcem podelila priznanja za tekmovalne uspehe v letu 2016. Priznanja so prejeli: Urša Marušič, Teodora Đurđevič, Leon Ferletič, Jon Ličen, Tina Skočaj, Tea Fabjan, Špela Šinigoj, Anna Cerkvenik Petrarca, Luka Birsa, Kaja Dujmovič, Angel Ljondov, Jure Pleša, Rok Šalič, Kristjan Kodrič, Kiar Pislak, Nik Medoš, Maj Jurjevič Pilja, Rok Maraž, Aldian Salihovič, Tian Subotič, Noe Dujmovič, Eitan Pislak, Zara Pehlič, Lina Felič in Thana Felič.

Za vrhunec podelitev plaket za uspehe na letošnjem svetovnem prvenstvu na Poljskem

Plaketo so prejeli: Monika Tomažič za uvrstitev med 5. in 8. mestom v kategoriji kumite – borbe, Danijel Leban in Klara Gorišek za uvrstitev na 6. mesto v kategoriji  En-Bu, Zala Zadel za uvrstitev na 6. mesto kot članica ekipe kata in Lea Bruči za osvojeno 8. mesto v kategoriji kata posamezno.

Veliko plaketo so prejeli: Magdalena Cvijetič za 3. mesto na svetovnem prvenstvu in Jasna Karalič za osvojeno 4. mesto na svetovnem prvenstvu. Obe tekmovalki sta dosegli visoki uvrstitvi v kategoriji kumite – borbe. Plakete v sklepnem dejanju večera je podeljeval predsednik ITKF Slovenije Matija Blažič

Za uspehe in priznanja vsem karateistkam in karateistom čestitamo in jim želimo tekmovalnih in osebnih uspehov tudi v prihodnje. *