DomovŠportTigri navijačem podarili novo zmago

Tigri navijačem podarili novo zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Ekipa Sixta Primorske se od koledarskega leta 2016 poslavlja z visoko zmago. V Kopru so brez pomoči burje z rezultatom 104 : 57 odpihnili LTH Castings. S prepričljivo zmago so se varovanci Aleksandra Sekuliča ponovno povzpeli na drugo mesto prvenstvene lestvice.

Domače navijače so s svojo odlično predstavo navduševali Duda Sanadze in Nejc Zupan s po 20 doseženimi točkami in Gezim Morina, ki je nasprotnikom nasul 17 točk.

dsc_1530
Obramba Škofjeločanov ni uspela ustaviti Primorcev. Foto: KK Primorska

Tigri vso tekmo boljši nasprotnik

Zmaga primorskih košarkarjev ni bila vprašljiva v nobenem trenutku tekme, saj so gostje iz Škofje Loke vodili le pri izidu 1 : 0. Tigri so dominirali v vseh prvinah košarkarske igre. Premoč domačinov je bila očitna že od 5. minute igre, ko je koš Troya Franklina na semaforju prvič izpisal dvomestno prednost.

kk primorska
KK Primorska se od domačih navijačev za letos poslavlja z zmago. Foto: KK Primorska

Na parket vseh 12 igralcev Primorske

Varna razlika je strategu Primorske Aleksandru Sekuliču dovoljevala, da je dal priložnost za dokazovanje tudi mlajšim košarkarjem. Ti so svoje minute na parketu dobro izkoristili, saj je prednost ostala visoka in neulovljiva.

Aleksander Sekulič je po tekmi takole strnil misli: “Želeli smo odigrati dobro tekmo, izkoristili smo svoje prednosti, uveljavili svojo dobro igro in posledično tekmo tudi dobili. Priložnost je dobilo vseh 12 košarkarjev, ki so dobro opravili svoje delo. To me navdaja z optimizmom, da tudi novo leto začnemo hrabro in odločno.” 

Tekma, ki je pomenila uspešen zaključek leta, je dobra popotnica za prihodnje leto, ko si želijo košarkarji Sixta Primorske še napredovati in poseči po samem vrhu. Prvi nasprotnik Primorske v letu 2017 bo ravno LTH Castings. Tekmeca se bosta takrat pomerila v pokalu Spar, tigri pa seveda ne razmišljajo o drugem kot o zmagi. #dejmoTigri.  *