DomovŠportKK Primorska: Pokal Spar za nadaljevanje zmagovitega niza

KK Primorska: Pokal Spar za nadaljevanje zmagovitega niza

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

KK Primorska ima pred sabo nov tekmovalni dan. V Postojni jih danes ob 18.30 čaka povratna tekma 1. kroga pokala Spar.

Odgovor, kdo iz tega dvoboja bo napredoval v drugi krog tekmovanja, smo z veliko verjetnostjo dobili že na prvi tekmi. Varovanci Aleksandra Sekuliča so namreč odpravili današnjega nasprotnika z neulovljivo razliko 82 točk. Tekma bo torej bolj kot resen boj za napredovanje spominjala na trening, na katerem bodo lahko košarkarji potrdili dobro formo, ki jo kažejo tudi v ligi Nova KBM, kjer po dveh krogih zasedajo prvo mesto prvenstvene lestvice in so poleg novomeške Krke in ekipe Helios Suns edina neporažena ekipa.

Košarka
Varovanci Aleksandra Sekulića. Foto: KK Primorska

Več razlogov za dobro vzdušje v garderobi

Za dodatno dobro vzdušje v slačilnici je poleg sobotne zmage nad Tajfunom  poskrbela tudi razglasitev Nikole Gajića za igralca drugega kola lige Nova KBM. 25-letni branilec je na tekmi proti Tajfunu ob metu 7/12 za 2,  3/4 za 3 in 2/3 s črte prostih metov dosegel 25 točk in tako z indeksom 30 postal najkoristnejši igralec 2. kroga lige. Omenjeni košarkar je torej ob Spicerju (Tajfun), Pajuću (Šenčur), Curryu (Krka) in Čebašku (Polzela) uvrščen tudi v prvo peterko kola.

Košarka

Na prvi pogled rutinska tekma proti ekipi iz Postojne bo prav gotovo služila tudi kot test novih taktičnih zamisli trenerja in morebiti uigravanju igralcev s klopi. Ti so že na prvi tekmi prispevali kar 68 točk in tako znatno pripomogli k visoki zmagi.

V Koper za vikend prihaja košarkarska ekipa iz Rogaške

Na veselje navijačev naj spomnimo, da je to zadnja gostujoča tekma pred sobotnim izzivom, ko v Koper prihaja trenutno sedmouvrščena ekipa Rogaške. Ekipa je v drugem krogu prvenstva odpravila LTH Castings s prepričljivo prednostjo 42 točk, kar obeta zanimivo tekmo tudi na Obali. *