DomovŠportKK Primorska: Polzela tokrat prevzela domač parket

KK Primorska: Polzela tokrat prevzela domač parket

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Peti krog lige Nova KBM je našim košarkarjem prinesel Hopse iz Polzele, za katere so v taboru Sixta Primorske vedeli, da tako v obrambi kot v napadu igrajo energično in kolektivno .

Kljub temu so današnjega tekemca pričakali z veliko mero samozavesti in odločeni, da svoje navijače razveselijo s prvo zmago na domačem parketu.

DSC_5260
Trenerjevi napotki primorski ekipi. Foto: ekoper.si

Nervozne uvodne minute in izgubljena prva četrtina

Dvoboj ekip, ki sta imeli po prvih štirih kolih enak izkupiček zmag in porazov (3 – 1), so bolje začeli košarkarji iz Polzele. Prva peterka domačih – Radulović, Petković, Zupan, Franklin in Gajić – je sicer začela požrtvovalno, vendar je dobljen uvodni skok na tekmi Hopsom prinesel tudi uvodni točki.

DSC_5291
Napad Franklina. Foto: ekoper.si

V začetku tekme košarkarji Primorske zlasti v obrambi niso delovali najbolj zbrano in so dovolili, da so Hopsi dosegli prvih 6 točk na tekmi. Serijo Polzelanov je s prvima točkama prekinil Gajić.

Žarek upanja, a vendarle na koncu premalo za novo zmago

V drugi četrtini je za primorske navijače kljub celodnevnemu deževju posijal žarek upanja, saj so domačini zaigrali povsem drugače in ob polčasu je na semaforju pisalo 35 : 35, kar je obetalo napet in zanimiv drugi del srečanja. Igralci Sixta Primorske so takšnih v letošnji sezoni pripravili že kar nekaj, tokrat pa jim žal ni uspelo. Polzelani so namreč tretjo četrtino dobili s kar 26 : 13 in so tako v zadnjo četrtino vstopili z lepo prednostjo, ki jim je omogačala dokaj miren zaključek tekme. Kljub preblisku in nekaj zadetim trojkam Sanadzeja so Hopsi na koncu zmagali z rezultatom 86 : 76.

DSC_5279
Zmago je tokrat odnesla Polzela. Foto: ekoper.si

Ne glede na vse, so košarkarji Primorske letos že nekajkrat dokazali, da znajo igrati lepo in hitro košarko, zato ni dvomiti, da bodo že na naslednji tekmi v borbi za novo zmago. *

#dejmoTigri