DomovŠportV Koper prihaja Olimpija

V Koper prihaja Olimpija

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani v nedeljo na domači Bonifiki pričakujejo Olimpijo. Zmaga nad Radomljani v prejšnjem krogu je v ekipo prinesla prepotrebni mir. Igralci so pripravljeni, nekoliko skrbi le odsotnost številnih nogometašev.

Koprčani imajo na zadnji obračun z Olimpijo lep spomin. Avgusta so jo v Stožicah z golom Rubena Belime premagali z 1 : 0. Junak takratnega derbija v nedeljo zaradi poškodbe ne bo nastopil. Prav tako bodo odsotni Joel ValenciaJefthon ter osrednja branilca Šime Gregov in Toni Datković. Marko Krivičič se počasi vrača po poškodbi, a je njegov nastop na tekmi še vedno pod vprašanjem.

Tokrat hrvaški strateg Igor Pamić ne bo mogel računati niti na vezista Leandra Nicolasa Teija in tudi ne na koprskega kreatorja igre Senijada Ibričića, ki bosta morala tekmo izpustiti zaradi dosežene kvote rumenih kartonov.

Novopečeni slovenski reprezentant Gregor Sikošek bo ponovno nosil velik del odgovornosti v obrambi.
Novopečeni slovenski reprezentant Gregor Sikošek bo ponovno nosil velik del odgovornosti v obrambi. Foto: FC Koper

Trenutno prvouvrščeno ekipo Prve lige Telekoma Slovenije so kozlički na Bonifiki nazadnje premagali pred slabima dvema letoma, kljub temu pa so skupno v medsebojnih srečanjih na Bonifiki Koprčani uspešnejši od Ljubljančanov, saj so v 14 srečanjih vknjižili 7 zmag, Olimpija pa ima dve manj.

Jan Andrejašič – strelec zadetka na zadnji koprski tekmi je pripravljen na dvoboj z Olimpijo. Foto: FC Koper
Jan Andrejašič, strelec zadetka na zadnji koprski tekmi, je pripravljen na dvoboj z Olimpijo. Foto: FC Koper

Tekma bo v nedeljo ob 16.55. Glavni sodnik bo Slavko Vinčič, pomagala mu bosta Robert Vukan in Uroš Benc, za goloma bosta Roman Glažar in Alen Borošak, naloge četrtega sodnika pa bo opravljal Bojan Ul.

url

Obeta se prava nogometna poslastica, zato ste vsi vljudno vabljeni na koprsko Bonifiko, da pomagate kozličkom do novih prvenstvenih točk. *