DomovŠportKoprčani zmagali na obalnem derbiju

Koprčani zmagali na obalnem derbiju

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Že v napovedniku tekme smo pravilno predvidevali. Tekma med Izolani in Koprčani je bila kljub temu, da nasprotnika vsaj na papirju nista enakovredna, napeta in neizprosna. Sosedski dvoboj je namreč vedno več kot le prvenstvena tekma.

rokomet
Koprčani so upravičili vlogo favoritov in prišli do zanesljive zmage. Foto: RD Koper 2013

Prvi polčas Izolanom

V izolski športni dvorani se je pred približno 150 navijači odvila lepa rokometna predstava, ki je ponudila dva različna polčasa. Tekmo so Izolani, ki so se pred domačimi navijači nadejali prvih točk v letošnjem prvenstvu, začeli dobro. V 13. minuti srečanja so vodil z lepo prednostjo 5 golov, na semaforju je bil namreč izpisan rezultat 7 : 2. Z visokim ritmom igre so Izolani prvi polčas presenetljivo tudi dobili, pred drugim odločilnim delom so si priigrali dva zadetka prednosti in se na odmor odpravili vidno zadovoljni.

DSC0508
Foto: RD Koper 2013

V drugem polčasu Koprčani upravičili vlogo favoritov

V nadaljevanju tekme so Koprčani vendarle uspeli dvigniti nivo svoje igre. Dokaj hitro so izničili prednost Izolanov in povsem zaprli pot do svojega gola. Hkrati so uspešno prebijali nasprotnikovo obrambo in si pred zaključkom tekme priigrali varno prednost, ki so jo ohranili do samega konca. Zmagali so z rezultatom 24 : 18 (8 : 10), vpisali nove točke in se utrdili v zgornjem delu prvenstvene lestvice.

Izolani bodo novo priložnost za prve točke iskali na naslednji tekmi proti Škofji Loki, Koprčani pa se bodo spogledovali z vrhom lestvice na domači tekmi proti ekipi Jeruzalema iz Ormoža. *