DomovŠportZdesetkanim Koprčanom ni uspelo

Zdesetkanim Koprčanom ni uspelo

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Kljub temu da je vse kazalo na to, da se bosta nasprotnika razšla z remijem, so Ljubljančani po golu Kronavetra vendarle zapustili Bonifiko s tremi točkami.

koper olimpija
Foto: Prva liga Telekom Slovenije

Oslabljeni kozlički so danes ponovno zaigrali v popolnoma premešani postavi. Trener Igor Pamić je namreč pogrešal kar 7 (!) stalnih članov prve enajsterice. Kljub temu so Koprčani odigrali dobro tekmo. Pokazali so veliko borbenosti in želje, a je bilo to za kaj več od aplavza pristašev koprskega nogometa vseeno premalo.

Odločen začetek Olimpije

Ljubljančani so tekmo začeli zelo odločno. Že v peti minuti je po kombinaciji Mihe Zajca in Etiena Velikonje slednji podal do Leona Benka, ki je le nekaj metrov od gola neovirano poslal žogo v mrežo.

Še zrelejšo priložnost je imela Olimpija v 27. minuti, ko je Blessing Chibuike Eleke prodrl po levi strani in iz težkega položaja streljal. Koprski vratar Marijan Antolovič je žogo odbil v sredino kazenskega prostora, od koder je Rok Kronaveter sicer slabo streljal, a je žoga kljub temu oplazila prečko. Le dve minuti kasneje je Benko z roba kazenskega prostora za las zgrešil vrata. Ljubljančani tudi v nadaljevanju polčasa niso uspeli povišati prednosti pred tekmecem, ki je v prvih 45 minutah le enkrat sprožil proti njihovim vratom in še to z velike razdalje.

2
Foto: Prva liga Telekom Slovenije

Hitro izenačenje v drugem polčasu

Koprčani so bolj agresivno krenili v drugi del. Domači navijači so se izenačenja veselili v 52. minuti, ko je Matic Paljk po prekinitvi v kazenskem prostoru sprožil strel v prečko, odbito žogo pa je natančno z glavo v gol spravil Matej Pučko in tako premagal nemočnega Roka Vodiška.

Usoden protinapad v končnici srečanja

Po doseženem golu so se Koprčani osredotočili na branjenje neodločenega rezultata, a so bili vseeno nevarni iz protinapadov. Na koncu je bila Olimpija tista, ki ji je uspelo na ta način tudi zadeti. S protinapadom je začel rezervist Julius Wobay, Kronaveter pa je z natančnim strelom zadel desni zgornji kot Antolovićevih vrat ter odločil dvoboj. *

Koprčani bodo v naslednjem krogu gostovali v Krškem.

* Stadion Bonifika, 1300 gledalcev, sodniki: Vinčič (Maribor), Vukan (Gornja Radgona), Benc (Rače).
* Strelec: 0 : 1 Benko (5.), 1 : 1 Pučko (52.), 1 : 2 Kronaveter (88.).
* Luka Koper: Antolovič, Horvat, Dedić, Sikošek, Paljk, Kokorovič, Biljan, Posavac (od 78. Štromajer), Jurina (od 85. Muslimović), Pučko, Pekuson.
* Olimpija: Vodišek, Klinar, Delamea Mlinar, Bajrić, Krefl, Zajc, Matić (od 68. Alves) , Kronaveter, Velikonja (od 74. Wobay), Benko, Eleke (od 63. Kirm).
* Rumeni kartoni: Benko, Matić, Delamea Mlinar; Paljk, Posavac.
* Rdeč karton: /.