DomovŠportKoprčanke na gostovanje k evropskemu Krimu

Koprčanke na gostovanje k evropskemu Krimu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Vse od ustanovitve leta 2007, morda res nekoliko v senci svojih moških kolegov, barve rokometnega Kopra brani žensko univerzitetno društvo Koper oziroma krajše Ž. U. R. D. Koper.

Poslanstvo, nagrajeno z igranjem v 1. A državni ligi

Društvo, ustanovljeno v plemeniti želji, da bi doprineslo k širitvi in prepoznavnosti ženskega rokometa tako v Kopru kot tudi v njegovi okolici, je v kratkem času uspelo nanizati  uspehe, ki so bili nagrajeni z uvrstitvijo članic v 1. A državno ligo. S tem dosežkom so rokometašice dosegle, da v Kopru vse od sezone 2013/2014 gostujejo najbolj ugledni klubi državnega prvenstva.

žurd koper

Današnje nasprotnice igralke evropskega Krima

Ko je govora o uglednem nasprotniku je v slovenskem prostoru težko najti ekipo, ki bi bila bolj cenjena kot ekipa Krim Mercator. In prav v športnem centru Stožice bodo danes rokometašice z Obale skušale prikazati pogumno igro proti favoriziranemu evropskemu Krimu.

žurd koper
Foto: ŽURD Koper

Krim Mercator je ekipa, ki je ni potrebno nikomur posebej  predstavljati. Njihovi uspehi na državnem in tudi mednarodnem parketu govorijo sami zase. Krim se bo s koprskimi rokometašicami srečal po napornem gostovanju na Švedskem, kjer so z 24 : 26 sicer izgubile. Tako jih čaka še težka borba za mesta, ki vodijo v nadaljevanje  evropske lige prvakinj. V državnem prvenstvu pa so Ljubljančanke zaenkrat še neporažene.

Tekma brez pritiska

Tekma v Stožicah bo za Koprčanke tekma brez pritiska in priložnost, da se ljubljanski publiki predstavijo v lepi luči in morebiti na krilih neobremenjenosti namučijo Krim Mercator, ki gotovo pričakuje novo zmago.

Ekipa Kopra se na gostovanje odpravlja po porazu proti Celjankam, ki so v Kopru slavile s 23 : 31. Rezultat ne pove realnega stanja na terenu, saj sta bili ekipi vse tja do 38. minute srečanja enakovredni nasprotnici. Strelski mrk Koprčank, ki je sledil, pa je bil razlog za (pre)veliko razliko ob koncu tekme.

Nobenega razloga ni, da ne bi tudi na tej tekmi Koprčanke sledile viziji in vrednotam kluba. Trud za razvijanje športnega duha, sodelovanje ter spoštovanje na rokometnih igriščih in zunaj njih pa so vrednote, za katere bi si morali prizadevati tudi mi.

Podprimo torej Ž. U. R. D. Koper že na današnji tekmi, ki se bo pričela ob 18.40 v ljubljanskih Stožicah. *