DomovŠportKK Sixt Primorska z novo močjo pod košem

KK Sixt Primorska z novo močjo pod košem

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarski klub Sixt Primorska je po prihodu slovenskega branilskega dvojca Žan Mark Šiško – Luka Vončina podpisal pogodbo z novo okrepitvijo, in sicer s krilnim centrom Markom Jagodićem-Kuridžo.

Košarkar, ki poseduje tako hrvaški kot srbski potni list, je zablestel v zagrebški Ciboni, v zadnjih dveh sezonah pa igral za moštvo Telenet Oostende, s katerim je nedavno še drugič zapored osvojil naslov belgijskih prvakov, v obeh sezonah pa zaigral tudi v FIBA Champions League.

Krilni center, ki v višino meri 205 cm je tretji novinec »tigrov«, ki okrepitve načrtujejo vsaj še na igralnih mestih centra in krila. Jagodić-Kuridža je s klubom podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo prekinitve po uvodni sezoni. S prihodom v Koper je zelo zadovoljen: »Srečen sem, da sem postal del kluba, ki ima visoke ambicije ter si sezono za sezono želi postati vse boljši in boljši. Do zadnjega atoma moči bom dal od sebe, da s Sixtom Primorsko skupaj izpolnimo vse zastavljene cilje. Vesel sem, da prihajam v Koper, mesto, o katerem sem slišal le dobro, enako pa velja tudi za klub ter njegovo organiziranost ter delovanje.«

Člansko moštvo Sixta Primorske bo treniralo do četrtka, 21. junija, priprave za prihodnjo sezono pa nato začelo v ponedeljek, 13. avgusta. Že zdaj so v reprezentancah aktivni Žan Mark Šiško (člani A), Maksim Gorbačov (U18) in Gregor Glas (U18), julija pa akcija članske B-izbrane vrste čaka še Jana Kosija, Tadeja Fermeta, Luko Vončino in Alena Hodžiča.

Trenerski štab bodo v prihodnji sezoni sestavljali glavni trener Jurica Golemac, pomočnika Andrej Žakelj in Jan Šentjurc ter trener za telesno pripravo Filip Ujaković.

V klubu še niso zaključili s kadrovanjem. Iščejo še okrepitve na igralnih mestih krila, krilnega centra in centra. »V klubu postopoma sestavljamo ekipo za prihodnjo sezono. Potem ko smo izpolnili kvoto slovenskih igralcev za domača tekmovanja, smo se pri iskanju okrepitev na igralnih mestih krila, krilnega centra in centra obrnili na tuje. Najprej smo pogodbo podpisali z Markom Jagodićem-Kuridžo, ki se je v regiji med bolj poznane igralce pod obročema izstrelil pri Ciboni, našemu klubu pa bo pomagal s čvrstino, izkušnjami in bogatim znanjem,« je pojasnil direktor KK Sixt Primorska Matej Avanzo.