DomovŠportMEDNARODNI TURNIR: Arena Bonifika gosti veterane rokometa

MEDNARODNI TURNIR: Arena Bonifika gosti veterane rokometa

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska Arena Bonifika te dni gosti mednarodni rokometni turnir v veteranski kategoriji. Uradne otvoritve se je včeraj udeležil tudi prvi mož koprske občine Boris Popovič.

Po vzoru veteranskih turnirjev, ki so v zadnjih nekaj letih postali aktualni v sosednjih državah, so člani obalnega društva KIH lansko leto prvič v Kopru organizirali turnir veteranov rokometa.  Ker je bila izvedba več kot uspešna, so se odločili, da turnir letos ponovijo.

Tekmovanja so se udeležile tako ženske kot tudi moške domače ekipe ter ekipe iz Hrvaške, Italije, Nemčije, Srbije, Bosne in Hercegovine in Črne Gore. Letos se je turnirja udeležilo kar 13 ekip.

Včerajšnje uradne otvoritve se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki je tekmovalce toplo pozdravil in jim zaželel dobro igro ter izrazil željo, da turnir postane tradicionalen in z leta v leto pritegne še več ekip.

Rokometnih superg niso obesili na klin

Začetki rokometnega društva KIH segajo nazaj v leto 2004, ko so se bivši člani vseh rokometnih klubov na Obali zbrali z željo po aktivnem igranju rokometa in nastopanju v državnih tekmovanjih. Tako so ustanovili društvo RD KIH (Koper-Izola-Hrvatini) in se prijavili ter zaigrali v 2. državni ligi Zahod.

Čeprav so bili na robu napredovanja v višjo ligo, so se zaradi previsokih stroškov tekmovanja odločili, da prekinejo s tekmovanji pod okvirom Rokometne zveze Slovenije in se posvetijo gojenju veteranskega rokometa. Uspehi v ligaškem tekmovanju so jih prepričali, da rokometnih superg niso obesili na klin.