DomovŠportKK Sixt Primorsko prevzel Matej Avanzo

KK Sixt Primorsko prevzel Matej Avanzo

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Z letom 2018 je mesto direktorja košarkarskega kluba Sixt Primorska prevzel Matej Avanzo, ki je kot zunanji sodelavec s klubom sodeloval zadnje leto.

Matej Avanzo, ta ima za seboj že številne karierne podvige in je pečat znal pustiti pri slehernemu projektu, ki se ga je lotil, je k prihodu v KK Sixt Primorska kot velikega košarkarskega zaljubljenca že v začetku leta 2017 nagovoril idejni vodja projekta Gregor Vuga.

Solastnik podjetij Sixt Slovenija in Sixt Hrvaška, ki trenutno ob vse bolj vključeni Mestni občini Koper zbereta večino sredstev za delovanje vseh v primorski košarkarski projekt vključenih ekip na čelu s članskim moštvom Sixta Primorske in mlajših starostnih kategorij, združenih v KOŠ Primorsko, si namreč v košarko želi sredstva vlagati vsaj še do konca sezone 2019/20, ko se izteče dogovor o sodelovanju med KK Lastovka in podjetjem Sixt Slovenija.

Foto: KK Sixt Primorska

V tem času si prav v sodelovanju z Avanzem želi v eno povezati Primorsko kot regijo, klub bolje vpeti v lokalno okolje ter se vzporedno na košarkarski zemljevid postaviti kot prepoznaven razvojni center za nadarjene košarkarje v mlajših starostnih kategorijah  ter kot slovenski klub, zmožen borbe za vrh v obeh slovenskih tekmovanjih, Ligi Nova KBM in Pokalu Spar, ter preboju v Ligo ABA in enega od evropskih pokalov.

Matej Avanzo, novi direktor KK Sixt Primorska: »Zelo sem bil vesel poziva Gregorja Vuge, da bi se mu pridružil pri ambicioznem projektu KK Sixt Primorske. Nikdar nisem skrival, da je košarka moja prva ljubezen in ko jo je mogoče združiti s poslom, dobrimi odnosi, resnim delom in tudi humanitarno noto, je to brez dvoma nekaj, o čemer ni bil potrebno veliko premišljevati. Ne gre za nov klub, saj se je razvil na dveh desetletjih dela KK Lastovka in ŠD KOŠ Koper, gre pa vseeno za popolnoma nov koncept delovanja , za zdaj gotovo še ne dovolj integriran v okolje, z veliko rezervami na vseh področjih. A po drugi strani, že doslej je bilo narejenega ogromno, premiki so bili naravnost tektonski, zato je izziv zame še toliko večji. Dal bom vse od sebe, da upravičim visoka pričakovanja, vsekakor pa si bom uvodnih nekaj tednov vzel za to, da do obisti spoznam vse v projekt vključene deležnike in nato začnem v skupni viziji generalnega sponzorja, lokalnega okolja in mojih lastnih idej nadgrajevati celoten projekt. Končnega cilja ne poznam, a se poti ne bojim in se je veselim, da je slovenska košarka nedvomno potrebuje večjo konkurenco, nove ideje in predvsem boljšo organiziranost. Skušal bom delovati združevalno, povezovalno, predvsem pa z željo, da primarno pomagam KK Sixt Primorska.«