DomovŠportMALI NOGOMET: Božični turnir z mednarodnim pridihom

MALI NOGOMET: Božični turnir z mednarodnim pridihom

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na tradicionalnem, že 19. božičnem festivalu malega nogometa na Škofijah se je pomerilo 58 ekip, ki so odigrale 86 tekem. Na tribunah so med gledalci v nastopih svojih sinov uživali športni direktor Olimpije Mladen Rudonja, mednarodni sodnik Damir Skomina in koprski župan Boris Popovič.

Turnirju sta letos dodala mednarodni pridih Domen Črnigoj, nogometaš švicarskega
prvoligaša Lugana, ki je zato, da je nastopil na božičnem festivalu malega nogometa in tako zaigral ob svojih prijateljih v ekipi Quazi team, zavrnil plačan nastop in nogometaš italijanskega prvoligaša Crotoneja Andrej Kotnik.

Foto: Bronx

V članskem finalu je tako ekipa Kocka bara v napetem lokalnem derbiju porazila GS Inovation, sicer pa so veliko navdušenja poželi tudi nastopi deseterice nekdanjih nogometašev prvoligaša NK Ankaran Hrvatini, članov drugoligašev Jadrana iz Dekanov in Tabora iz Sežane. Med ženskimi ekipami so zmagale Ankarančanke za katerimi so se zvrstile še ekipe Besne gliste, Črne mišice in Zlate ribice. V NK Gažon Šavrin, kjer je zadnja leta vedno več uspešnih nogometašic pa so z dekleti okrepili tudi svojo moško ekipo U13.

Na festivalu so bili v ospredju torej mladi, ki so med drugim s skupnimi močmi od 14. pa do 26. decembra zbirali darila in sredstva za pomoči potrebne otroke, in sice v okviru projekta Hladilnik toplega srca.