DomovŠportKonec tedna v Kopru košarka, glasba in zabava

Konec tedna v Kopru košarka, glasba in zabava

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta konec tedna se bo v koprski Areni Bonifika zbrala četverica najboljših slovenskih košarkarskih klubov – Sixt Primorska, Petrol Olimpija, Helios Suns in Hopsi Polzela ter se pomerila za drugo slovensko lovoriko v sezoni, lovoriko 18. Pokala Spar.

Košarkarska zveza Slovenije in podjetje Spar Slovenije, sicer glavni pokrovitelj slovenskega košarkarskega pokalnega tekmovanja, sta k soorganizaciji finalnega turnirja povabila KK Sixt Primorska. Ta bo na zaključku pokalnega tekmovanja branil lanskoletni naslov, ki ga je osvojil v legendarni Hali Tivoli. Usoda je hotela, da je na žrebu ples kroglic koprskim tigrom v polfinalu znova dodelil dvoboj z najbolj uspešnim slovenskim klubom, Petrol Olimpijo. Obračun bo na sporedu v soboto ob 15.30, tri ure kasneje pa si bosta v drugem polfinalnem paru nasproti stali še zasedbi Hopsov s Polzele ter domžalskih Helios Suns. Zmagovalca obračunov se bosta uvrstila v nedeljski finale, ki se bo začel ob 16. uri.

Poleg neizprosnih bojev košarkarjev bo športni vikend postregel tudi z bogatim spremljevalnim programom. Finalni turnir bo prijazen tudi do staršev, saj bodo lahko ti v času tekem svojega otroka prepustili v varstvo v Tigrov otroški brlog, poseben otroški kotiček, ki je na domačih tekmah Sixt Primorske že dodobra poznan.

Vsi košarkarski navdušenci si lahko vstopnice v predprodaji še vedno zagotovijo po ugodnejših cenah. Enotna vstopnica za ogled obeh polfinalnih tekem bo vse do vključno petka na voljo po 8 evrov, za enako predprodajno ceno je na voljo tudi vstopnica za veliki finale. Na dan dogodka bo cena istih vstopnic znašala dva evra več. Poleg tega je v prodaji tudi poseben paket vstopnic, ki zajema ogled vseh treh tekem. V predprodaji je cena slednjega 12, na dan polfinala pa bo vaš za 15 evrov.

Vstopnice so v prodaji vseh prodajnih mestih sistema Moje karte (seznam le-teh najdete TUKAJ) in preko spleta na http://www.plemenitevstopnice.si. Njihov nakup bo možen tudi na blagajni Arene Bonifika, in sicer pred torkovo domačo tekmo Sixt Primorske proti Krki (18.00).

V edinem primorskem slovenskem prvoligašu so se gostiteljstva dogodka lotili z veliko vnemo ter njegov športni del nadgradili tudi z zabavo. Prvič v zgodovini finalnega turnirja Pokala Spar bodo lahko navijači po končanih tekmah druženje nadaljevali ob popolnoma brezplačnih koncertih, ki bodo oba večera potekali v od Arene Bonifika streljaj oddaljeni Taverni, izjemni lokaciji v centru Kopra. V soboto bosta po koncu druge polfinalne tekme od 20.20 dalje zbrano občinstvo najprej ogrel raper Drill, ob 21.30 pa bo na vrsti še skupina Elvis Jackson. Pestra glasbena zabava se tik ob morju obeta tudi v nedeljo, ko se bo ob 19. uri začel nastop zasedbe Mambo Kings. Za glasbeno zabavo do koncertov bodo v obeh dneh skrbeli različni DJ-ji.

“Potem ko sta nas Košarkarska zveza Slovenije in podjetje Spar Slovenija počastila z vabilom k organizaciji finalnega turnirja slovenskega moškega pokalnega tekmovanja, smo se v klubu projekta skupaj z našim glavnim sponzorjem in Mestno občino Koper lotili z vsemi razpoložljivimi močmi. Tako ta konec tedna v Kopru ne bomo priča le zanimivim košarkarskim dvobojem v Areni Bonifika ter bogatim spremljevalnim programom, našim tradicionalnim otroškim kotičkom in bogato gostinsko ponudbo v dvorani in na tribunah, ampak tudi z mnogimi atraktivnimi dodatnimi vsebinami. Vsi torej dobrodošli v Kopru, na največjem košarkarskem dogodku na Obali po EuroBasketu 2013,” je pred začetkom turnirja pestro dogajanje strnil tudi direktor KK Sixt Primorska Matej Avanzo.