DomovŠportTa vikend v Izoli Velika nagrada slovenske Istre

Ta vikend v Izoli Velika nagrada slovenske Istre

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Izola bo ta vikend gostila Veliko nagrado slovenske Istre – kolesarsko dirko, ki spada v sklop tekmovanj mednarodne kolesarske zveze UCI. Dirka ki vsako leto napove začetek kolesarske sezone, bo še dodatno popestrila zimsko počitniško vzdušje v slovenski Istri. Prinaša pa tuki začasne zapore prometa. 

Kolesarsko dirko, ki poteka na 156,5 km dolgi trasi, že od leta 2014 organizira Kolesarska zveza Slovenije. Štart in cilj prireditve bosta tudi letos v Izoli, v Cankarjevem drevoredu, tekmovalci pa se bodo odpeljali v smeri proti ladjedelnici. Konkurenca na šesti izvedbi VN Slovenske Istre v Izoli bo zelo močna. Prijavljenih je 21 ekip iz bližnje okolice Slovenije, pa tudi iz Irske in Nemčije. Na štartni listi je tudi italijanska ekipa Neri Sottoli, ki je zaenkrat najmočnejše ime na štartni listi slovenskega uvoda v kolesarsko sezono.

Zaradi kolesarske dirke, bo v nedeljo, 24. februarja, za ves promet zaprt Cankarjev drevored v Izoli, v časovnih terminih od: 8.00-12.20, 12.45-13.00, 13.30-13.50 in 14.20-17.00, z vmesno sprostitvijo prometa za lokalni promet in avtobuse. Sicer bo promet nekoliko oviran vzdolž celotne trase, zato previdnost voznikov ne bo odveč.