DomovNovicePlesalke AKS dance studia iz Kopra na svetovno prvenstvo na Florido

Plesalke AKS dance studia iz Kopra na svetovno prvenstvo na Florido

NoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprske plesalke, ki tekmujejo pod okriljem društva AKS dance studio, so na tretjem kvalifikacijskem tekmovanju v cheerleadingu in cheer plesu v Dolu pri Hrastniku ponovno dokazale, da so v odlični formi. Mladinska ekipa se tako pripravlja na odhod na svetovno prvenstvo na Florido (ZDA), kjer bodo v izbrani reprezentanci zastopale Slovenijo.  

Plesalke in plesalec so v soboto dosegli odlične rezultate! Najmlajše Mini Foxice so v kategoriji mini cheer pom dosegle zlato, njihove malo starejše soplesalke Gold Zajčice 2 so bile 11., mesto višje pa so si v otroški cheer pom priplesale Gold Zajčice 1, ki so v otroški hip hop kategoriji dosegle odlično 2. mesto. Srebro je s tekmovanja odnesla tudi Andreja Panger, ki je kot posameznica v cheerleadingu nastopila v mladinski kategoriji.

Znova je blestela tudi mladinska ekipa AKS dance studia, ki z odličnim nastopom in visokimi uvrstitvami pridobiva tudi točke za državno prvenstvo, kjer se bo borila za odhod na evropsko prvenstvo v Sankt Peterburgu v Rusiji. V hudi konkurenci cheer pom kategorije so nadobudne mladenke tako dosegle 5. mesto, v mladinski hip hop kategoriji pa so bile zlate.

Za vzgojo plesnega podmladka v AKS-u že 9 let skrbi trenerka Anita Simčič, ki sta se ji skozi leta pridružili tudi hčerki Kaja in Teja. Vse tri so ponosne, da letošnjo Slovensko cheerleading in cheer ples reprezentanco, ki se aprila odpravlja na svetovno prvenstvo na Florido, sestavlja kar deset deklet koprskega društva.  Letos reprezentanca sicer šteje čez 100 plesalk iz različnih društev po Sloveniji. Plesalke AKS dance studia pa so edine, ki prihajajo z obale in ponosno zastopajo tudi Mestno občino Koper.