DomovŠportKoprčan bo sodil finale evropske lige

Koprčan bo sodil finale evropske lige

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Sodniški odbor Evropske nogometne zveze Uefe je za finale evropske lige med angleškim Manchester Unitedom in nizozemskim Ajaxom delegiral slovenske sodnike na čelu s 40-letnim Koprčanom Damirjem Skomino. To bo prvi finale evropskih tekmovanj v članski kategoriji za Skomino oziroma nasploh za slovensko sojenje v zgodovini samostojne Slovenije.

Skomina je na mednarodnem seznamu sodnikov od leta 2003, vse od sezone 2011/12 je vsako leto sodil polfinalno tekmo enega izmed evropskih tekmovanj, od tega dvakrat polfinale lige prvakov, štirikrat polfinale evropske lige, lani celo obe polfinali evropskih tekmovanj. Leta 2012 je sodil tudi evropski superpokal ter 2012 in 2016 četrtfinale Eura.

Na finalni tekmi mu bo pomagalo še pet članov njegove ekipe; pomočnika sodnika 31-letni Ljubljančan Jure Praprotnik ter 40-letni Robert Vukan iz Gornje Radgone, dodatna pomočnika sodnika 36-letni Matej Jug iz Tolmina in 37-letni Mariborčan Slavko Vinčič. V tej zasedbi ekipa deluje že zadnjih nekaj let. V vlogi nadomestnega pomočnika sodnika bo 34-letni Tomaž Klančnik iz Slovenj Gradca.

Finale evropske lige bo 24. maja v Stockholmu na stadionu Friends Arena, ki sprejme več kot 50.000 gledalcev.