DomovNoviceKoprčani doživeli prvi poraz v državnem prvenstvu

Koprčani doživeli prvi poraz v državnem prvenstvu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so na gostovanju v Ljubljani doživeli prvi poraz v Ligi Nova KBM. Državni prvaki, košarkarji Petrola Olimpije, so bili od »tigrov« boljši z 88:77.

Primorsko moštvo je v Ljubljani tako doživelo prvi poraz v državnem prvenstvu, drugega v tej sezoni. Tekma z aktualnimi državnimi prvaki se je odločala v drugem polčasu.

V prvem polčasu so imeli pobudo na igrišču vseskozi košarkarji Sixta Primorske, ki so tako največ vodili že s 33:25, a so se po glavnem odmoru ljubljanski »zmaji« razigrali in pred zadnjimi desetimi minutami vodili s petimi točkami razlike (64:59). Zadnjo četrtino so Ljubljančani odprli z nizom petih zaporednih točk in prvič na tekmi povedli za deset (69:59), tri minute kasneje po košu Gregorja Hrovata celo s +15 (81:66).

Tekmo smo odlično začeli, toda košarka je dinamična igra. Na koncu so naši nasprotniki zadržali več energije. Poraz je težek, a moramo se zbrati ter pripraviti na naslednjo tekmo.
– Shawn King, igralec KK Sixta Primorske

Ko je vodstvo naraslo na 83:67 se je v Ljubljani že vse zdelo odločeno, takrat pa se je razigral Tadej Ferme in z dvema zaporednima zadetima metoma za tri točke »tigre« vrnil v igro (75:83). Na žalost pa je bilo to premalo za preobrat, saj so imeli izbranci Gašperja Okorna pripravljen odgovor na vsak zadeti met primorskih košarkarjev, na koncu pa so se veselili zanesljive zmage.

Najboljši strelec Sixta Primorske je bil Marijan Čakarun, ki je 21 točkam dodal 14 skokov in s tem v statistiko vpisal dvojni dvojček. Tadej Ferme se je ustavil pri 18 točkah in šestih podajah, Nebojša Joksimović pa je vknjižil deset točk in pet podaj.

V soboto ekipo Jurice Golemca čaka nova preizkušnja, v koprsko Areno Bonifika v četrtem kolu Druge divizije Lige ABA prihaja Lovćen 1947 Cetinje. Tekma se bo tokrat izjemoma začela že ob 15. uri.