DomovŠportSIXT PRIMORSKA: Koprčani prevzeli vrh lestivice

SIXT PRIMORSKA: Koprčani prevzeli vrh lestivice

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixt Primorske so v 4. krogu lige Nova KBM premagali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo s 87:77 (27:14, 44:42, 66:61).

Sixt Primorska je edina neporažena ekipa v ligi Nova KBM. Pred tem krogom si je prvo mesto delila s Petrol Olimpijo, Rogaško in Šenčurjem, po porazih slednjih treh pa so Koprčani prevzeli vrh lestvice. Do zmage so prišli težje, kot kaže končni rezultat – 87:77 oziroma razlika v 36. minuti – 80:64.

Foto: arhiv ekoper.si

Po dobrem uvodu za domače in vodstvu s 27:10 so gostje nase opozorili v drugi četrtini, v kateri so dosegli 28 točk in se ob odmoru približali le na koš zaostanka. V nadaljevanju so celo povedli, nato pa se je razigral Nejc Zupan. S sedmimi zaporednimi točkami je Primorce vrnil v igro, četrto trojko tekme je dodal Mulalić, polaganje pa Čakarun in “tigri” so po delnem izidu 15:1 znova povedli (66:61). Z odlično igro so nadaljevali tudi v zadnji četrtini, ta del igre začeli z devetimi zaporednimi točkami, se oddaljili na 75:61 in tekma je bila odločena.

Nejc Zupan je 22 od svojih 25 točk dosegel v drugem polčasu. S statističnim indeksom 26 si deli naziv MVP kroga z Domnom Bratožem iz Krke.

Sixt Primorsko naslednji krog lige Nova KBM čaka že v četrtek, 2. novembra, in sicer v gosteh pri Petrol Olimpiji, v Šenčurju pa bo 4. novembra gostoval Šentjur.