DomovŠport“Tigri” doživeli prvi poraz

“Tigri” doživeli prvi poraz

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske se iz gostovanja v Tivtu vračajo praznih rok. Moštvo Teoda je bilo na tekmi tretjega kola Druge divizije Lige ABA boljše z 62:61, met, ki bi »tigrom« prinesel zmago, pa je v zadnjih sekundah tekme zgrešil Tadej Ferme.

“Tigre” nova preizkušnja, tokrat v Ligi Nova KBM, čaka v soboto, ko v koprsko Areno Bonifika prihaja Šenčur Gorenjska gradbena družba. Foto: Sixt Primorska

Primorci so tako po štirih zaporednih zmagah na uvodu v sezono 2017/18, dveh v Drugi diviziji Lige ABA in dveh v Ligi Nova KBM, doživeli prvi poraz. Seveda izgubljena tekma v Tivtu ni tragična, pred »tigri« je še dolga sezona, spodbudno pa je tudi dejstvo, da so bili izbranci Jurice Golemca vse do zadnjega v igri za zmago.

Kar 30 minut so imeli niti igre v svojih rokah košarkarji Teoda, primorska ekipa pa se je v boj za zmago vrnila v končnici tretje četrtine, ko se je razigral kapetan Nebojša Joksimović, in s prostim metom zagotovil, da je bil rezultat pred zadnjimi desetimi minutami igre poravnan na 45:45. Nobeni od ekip si v zadnjem delu igre ni uspelo priigrati občutnejše prednosti, pred zadnjo minuto tekme je semafor v Športni dvorani Župa kazal 60:60.

Nebojša Joksimović je »tigrom« s prostim metom prinesel prednost točke (61:60), na drugi strani je bil nato dvakrat natančen Mihailo Sekulović, ki je tudi postavil končni rezultat tekme, 62:61, v korist Teoda. Zadnji met na tekmi je trener Golemac zaupal Tadeju Fermetu, a žoga ni našla poti do cilja.

Tekme nismo odigrali tako, kot znamo. V naši igri se je pojavljalo veliko napak. Domači ekipi Teoda čestitam za zmago. Želeli smo zmagati še petič zapored, naša želja ni bila manjša, od želje naših nasprotnikov, a so igralci Teoda igrali čvrsto in kvalitetno.
                             – Nebojša Joksimović, igralec KK Sixta Primorske.

Najboljši strelec Sixta Primorske je bil Marijan Čakarun, dosegel je 14 točk in zbral šest skokov, dvomestno število točk pa je s 13 točkami dosegel še Nebojša Joksimović, ki je zgrabil tudi sedem odbitih žog. Mirko Mulalić in Daniel Vujasinović sta v statistiko vpisala po devet točk. Na drugi strani je bil z 22 točkami edini, ki je uspel preseči mejo desetih točk v dresu Teoda, Miloš Đurišić.

Ekipo Sixta Primorske nova preizkušnja, tokrat v Ligi Nova KBM, čaka v soboto, ko v koprsko Areno Bonifika prihaja Šenčur Gorenjska gradbena družba. Tekma, začela se bo ob 19.00, bo dvoboj dveh neporaženih ekip, saj si Primorci in Gorenjci na vrhu lestvice državnega prvenstva z dvema zmagama na prav toliko tekmah delijo mesto z Rogaško in Petrolom Olimpijo.