DomovŠportKoprčani nadaljujejo z zmagovitim nizom

Koprčani nadaljujejo z zmagovitim nizom

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Rokometaši Kopra 2013 so v vnaprej igrani tekmi 3. kroga končnice lige NLB (skupina od 1. do 6. mesta) premagali Krko z 28:25 (14:9).

Koprski rokometaši so v ligi za prvaka dosegli drugo zmago, po odmevni zmagi v Velenju so včeraj v svoji Bonifiki ukanili še tekmece iz dolenjske prestolnice. Za Primorce je bila včerajšnja tekma tudi generalka pred sobotnim obračunom v skupinskem delu evropskega pokala EHF, ko bodo gostili finski Cocks.

Primorci so temelje za zmago postavili v končnici prvega polčasa, ko so povsem razorožili Novomeščane in si v 28. minuti priigrali lepo zalogo šestih golov (14:8). “Velik kapital” v drugem polčasu niso zapravili, čeravno so jih tekmeci iz Dolenjske dodobra ogrozili in se jim v sami končnici povsem približali (25:24). “Mir v koprsko hišo” sta prinesla Tilen Sokolič in Aleks Vlah, ki sta v 58. minuti povišala na 27:24.

V koprski ekipi sta bila najbolj učinkovita Adam Bratkovič z osmimi in Aleks Vlah s šestimi goli, v novomeški pa je Jernej Papež dosegel šest zadetkov.

Koprska ekipa bo naslednjo tekmo igrala v sredo, 28. marca, ko bo gostovala v Škofji Loki.