DomovŠportKristijan Stoilkov: “Koper je iz nič postal Las Vegas!”

Kristijan Stoilkov: “Koper je iz nič postal Las Vegas!”

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj se je na obisku pri županu Mestne občine Koper Borisu Popoviču mudil mlad  nogometni agent Kristijan Stoilkov, ki je bil v letih 2011 – 2014 med drugim član FC Kopra, branil pa je tudi za NK Dekani.

“Vesel sem, da sem lahko znova spet v Kopru, kjer vidim možnost za uspeh pri svojem delu nogometnega agenta. Predvsem sem navdušen nad športno infrastrukturo, ki jo imate pri vas in vsem kar nudite vašim nogometašem. Tega ne vidiš nikjer v Evropi,” je ob snidenju z županom povedal Kristijan Stoilkov, ki je izpostavil tudi dejstvo, da je župan koprske občine res veliko napravil za nogomet kot tudi samo občino, saj je le-ta, doživela velik preporod. “Ko sem se vrnil v Koper, sem bil presenečen kakšen napredek je bil dosežen. Koper je iz nič postal Las Vegas!”

Župan MOK Boris Popovič v družbi nogometnega agenta Kristjana Stojilkova. Foto: ekoper.si

Kristijan Stoilkov je nogomet začel igrati pri šestih letih v makedonskem Malešu, zanj pa ga je navdušil oče, ki je bil vratar pri omenjeni ekipi. Tudi Kristijan si je želel braniti mrežo in tako tudi sam postal vratar.

V Slovenijo je prišel že pred leti, bil je član FC Kopra in branil je tudi za NK Dekani. Njegove odlične obrambe ste tako lahko občudovali v mladinskih kategorijah, vse dokler se ni vrnil v domovino, kjer je podpisal pogodbo s Horizont Turnovo in začel braniti tudi na najvišji ravni. Kot nogometaš je veliko obetal, a mu je nesreča prekrižala načrte. Na eni od tekem je 22-letnik utrpel hudo poškodbo glave. Tedaj je igra na nogometnem igrišču zanj postala le še preteklost.

Kljub temu pa je bila njegova ljubezen do nogometa tako močna, da se je odločil postati nogometni agent in ostati povezan z nogometom pa čeprav le ob zelenici.