DomovŠportKoprčani osvojili prvo točko

Koprčani osvojili prvo točko

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Rokometaši RD Kopra in trebanjskega Trima so se v 5. krogu lige NLB razšli z neodločenim izidom 23:23 (14:7).

Koprčani so šele v petem krogu osvojili prvo točko v elitnem domačem ligaškem tekmovanju. Po prvem polčasu je kazalo na njihovo zanesljivo zmago, v končnici tekme pa so bili po izjemnem preobratu Trebanjcev na robu poraza. Z osvojeno točko so se Dolenjci povzpeli na drugo mesto na lestvici.

Po prvi polovici tekme je kazalo na gladko zmago izbrancev domačega trenerja Petra Mičovića, ki so imeli vse niti igre v svojih rokah. Njihova igra je bila poletna in učinkovita, na polčas so odšli s prednostjo sedmih golov (14:7), v začetku drugega pa so po golu Adama Bratkoviča povedli za osem golom (15:7).

Trebanjci navkljub visokemu zaostanku niso obupali, visok zaostanek je bil zavoljo njihove veliko boljše igre iz minute v minuto manjši. V 45. je znašal le tri gole (15:18), devet minut kasneje so po golu Mihe Kotarja tekmo postavili v začetno izhodišče (19:19), v 54. minuti pa povedli z 21:20. V prelomnih trenutkih dvoboja so bili vseskozi v rahli prednosti, poln izkupiček na Obali pa jim je “izmaknil” Rok Marić z golom v zadnji minuti.

V domači ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Nino Grzentič in Bratkovič, ki sta dosegla po pet golov, najbolj učinkovit igralec dvoboja pa je bil Gal Cirar s sedmimi zadetki.

Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 10. oktobra, gostila Celje Pivovarno Laško, koprska pa bo dva dni kasneje gostovala na Dolu pri Hrastniku.