DomovŠportKoprčani v Škofjo Loko po zmago

Koprčani v Škofjo Loko po zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske boj za obstanek v ligi Nova KBM danes začenjajo v Škofji Loki, kjer se bodo pomerili z ekipo LTH Castings. Dvoboj se bo v Športni dvorani Poden začel ob 19.30.

Potem ko so bili izbranci Aleksandra Sekulića vse do zadnjega v igri za preboj v ligo za prvaka, se bodo morali novinci v slovenski košarkarski eliti vendarle zadovoljiti s tekmami za obstanek med prvoligaško druščino. V Škofji Loki se bodo Koprčani najprej pomerili z ekipo LTH Castings, ki je v uvodnem delu državnega prvenstva zbrala le tri zmage, kar devet manj od Primorske.

Foto: KK Primorska

Moštvi sta se v tej sezoni med seboj pomerili štirikrat in vse štiri tekme so zanesljivo dobili Primorci. Le na zadnji tekmi, odigrani 24. januarja v pokalu Spar, se je Škofjeločanom uspelo približati na manj kot 10 točk razlike, vse ostale dvoboje pa so košarkarji Sixta Primorske dobili z razliko, višjo od 20 točk (s povprečno razliko 28,5 točke).

“Na treningih delamo dobro, zavzeto in maksimalno vestno. Tekme v drugem delu prvenstva bomo jemali resno, ne glede na to, kdo nam bo stal nasproti. Smo v rahli prednosti pred tekmeci, kar moramo izkoristiti sebi v prid in na vsaki tekmi pokazati najboljšo košarko,” pravi trener KK Sixt Primorska Aleksander Sekulić. *