DomovŠportKoprčani ligo za obstanek odprli z zmago v Škofji Loki

Koprčani ligo za obstanek odprli z zmago v Škofji Loki

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Primorske so na gostovanju v Škofji Loki vknjižili prvo zmago v ligi za obstanek. Izbranci Aleksandra Sekulića so bili od LTH Castings boljši z 91 : 72.

Koprčani so imeli skozi celotno tekmo pobudo na parketu, dvoboj pa so v svojo korist dokončno obrnili na začetku tretje četrtine, ko so z delnim izidom 12 : 2 pobegnili na 57 : 42. Visoko vodstvo so novinci v prvi slovenski košarkarski ligi zadržali vse do konca tekme in se veselili zaslužene zmage. Trener je več priložnosti tokrat namenil mlajšim košarkarjem, ki so odlično izkoristili ponujeno priložnost.

Foto: KK Sixt Primorska

Prvi strelec lige Nova KBM Duda Sanadze je dosegel 19 točk ter zbral po tri skoke in podaje, Gezim Morina pa je proti svojemu nekdanjemu klubu v statistiko vpisal 16 točk in štiri podaje. Dvomestno število točk je presegel še Nejc Zupan, ki jih je dosegel 11. Za LTH Castings je Aljaž Stopar dosegel 25 točk in zbral pet skokov.

“Tekma je bila zanimiva. Skozi celotnih 40 minut smo bili boljši tekmec. Fantje so dali vse od sebe, za kar jim moram čestitati. Motivacije za zmago ni manjkalo v nobenem trenutku. Priložnost so dobili tudi mlajši košarkarji in dobro unovčili svoje minute. Pohvaliti je potrebno tudi Škofjeločane, ki igrajo vedno bolje, kljub temu da izgubljajo košarkarje kot po tekočem traku,” je po tekmi dejal trener tigrov Aleksander Sekulić.

Liga za obstanek se za Sixt Primorsko nadaljuje v nedeljo, ko v športno dvorano Osnovne šole Koper prihaja ekipa Terme Olimia Podčetrtek. Moštvo iz Sotelskega je na uvodni tekmi drugega dela prvenstva doživelo visok poraz proti Tajfunu (59 : 93). *