DomovŠportBONIFIKA: Jutri nova priložnost za nadaljevanje pozitivnega niza

BONIFIKA: Jutri nova priložnost za nadaljevanje pozitivnega niza

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po reprezentančnem premoru se nadaljuje tudi Prva liga Telekom Slovenije. Uvod 26. kroga bo pripadel Kopru in Krškemu, ki bosta na nekoliko neobičajen dan – v torek — merila moči na stadionu Bonifika.

Koprčani bodo poskušali nadaljevati pozitiven niz brez poraza, ki traja že kar šest tekem. Tudi v prejšnjem krogu so v Stožicah ostali neporaženi. Jutri na Bonifiki bodo naskakovali novo zmago. Ekipa se je v preteklem tednu dobro pripravljala.

Kozlički so minuli četrtek premagali ekipo U. S. Triestina Calcio. Foto: FC Koper

Minuli četrtek so odigrali tudi prijateljsko tekmo z ekipo U. S. Triestina Calcio in na stadionu Nereo Rocco Tržačane premagali z 2 : 1. Prva zadetka za FC Koper sta dosegla Sandi Križman in In-Hyeok Park. Oba sta samo napovedala še močnejšo konkurenco v napadu.

Kljub temu je na četrtkovi tekmi hrvaški strateg Igor Pamić namenil priložnost za igro predvsem igralcem, ki drugače ne dobivajo veliko priložnosti, ter tudi nekaterim mladincem.

Zadnji obračun jutrišnji tekmecev je zaznamovalo močno deževje in blato. Foto: PLTS

Na stadionu Bonifika sta se jutrišnja nasprotnika pomerila trikrat, Koprčani so vknjižili dve zmagi, Krčani eno. Zadnje “skrajšano” srečanje pa se je v velikem nalivu v Krškem končalo brez zadetkov.

Koprčani ne bodo mogli računati na poškodovanega Jana Andrejašiča, ki si je v ljubljanskih Stožicah poškodoval prednjo križno vez in ga čaka dolgo okrevanje. Popolnoma zdrava nista niti Ruben Belima in Joel Valencia, ki sta za jutrišnjo tekmo še vprašljiva. Ostali so pripravljeni na vse večjo konkurenco v ekipi.

Na tekmi, ki se bo na stadionu Bonifika začela jutri ob 18. uri, bo sodil Darjan Kovačič, pomagala pa mu bosta Simon Smej in Borut Anželj.