DomovŠportROKOMET: Koprčani v Škofji Loki tokrat prekratki

ROKOMET: Koprčani v Škofji Loki tokrat prekratki

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Rokometaši Urbanscape Loke so v tekmi 2. kroga končnice za prvaka lige NLB doma premagali Koper 2013 s 26:21 (11:10).

Koprčani, ki so končnico lige za prvaka lige NLB začeli z domačo zmago proti Krki (28:22), so tudi v Škofji Loki pričakovali, da bodo prišli do zanesljive zmage, vendar se s tem niso strinjali domači rokometaši, ki so po porazu proti Celju Pivovarni Laško (25:36)  in so korak bližje petemu mestu, kar je tudi njihov cilj.

Koprčani svoj prvi gol dosegli šele v sedmi minuti

Začetek tekme se je za Škofjeločane začel nadvse obetavno, saj so z drugim golom Aleksa Kavčiča povedli s 3:0, Koprčani pa so svoj prvi gol dosegli šele v sedmi minuti, ko je v polno zadel Adam Bratkovič. Tri minute pozneje je bilo po golu vratarja Aljaža Panjtarja 6:2, v 19. minuti po golu Grege Jamnika že 9:3. Toda po visokem zaostanku so se gostje le zbudili in se s petimi zaporednimi goli približali na 8:9, za gol pa so zaostajali tudi ob odhodu na odmor.

Foto: RD Koper

Domačini so z dobro igro v obrambi nadaljevali tudi v drugem polčasu, ko gostom niso dovolili, da bi se razigrali, na drugi strani pa so s potrpežljivo igro v napadu prihajali do zadetkov. Z delnim izidom 5:1 so v 43. minuti z golom Kavčiča Koprčanom pobegnili za štiri gole (19:15). Čeprav je bilo do konca tekme še 17 minut, dovolj časa za preobrat, do njega ni prišlo. Osem minut pozneje so se sicer Koprčani domačinom približali na gol zaostanka (18:19), toda po minuti odmora Siniše Markote so se Škofjeločani spet zbrali ter z dvema zaporednima goloma Maria Cingesarja povedli z 22:18. S tem pa je bila tekma tudi odločena, zmago domače ekipe pa je potrdil Luka Plestenjak.

V prihodnjem krogu bo Koper 2013 v soboto, 1. aprila, igral s Celjem Pivovarno Laško.