DomovŠportKoprska občina bo prisluhnila potrebam športnih klubov in društev

Koprska občina bo prisluhnila potrebam športnih klubov in društev

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru izdelave nove strategije športa Mestne občine Koper namerava ta v naslednjih mesecih opraviti pogovore z vsemi športnimi klubi, društvi in zvezami, ki delujejo v občini. Prva srečanja načrtujejo že prihodnji teden. 

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se najprej nameravajo sestati s tistimi, ki so se v preteklem letu prijavili na Javni razpis za sofinanciranje športnih programov v Mestni občini Koper oziroma so člani Športne zveze Koper, nakar bodo na sestanke vabljena tudi druga športna društva, klubi in zveze koprske občine, ki bodo izrazila interes. Srečanja bo vodil mag. Patrik Peroša podžupan Mestne občine Koper, zadolžen za področje športa, prva društva pa bodo na predvidoma 40-minutni pogovor povabljena že v ponedeljek, 8. aprila.

Prepričani so, da bodo s pogovori pridobili kakovostne informacije in si ustvarili boljšo predstavo o stanju, potrebah in načrtih posameznih društev ter športnih panog. Hkrati bodo ti pogovori tudi izhodišča za pripravo novega strateškega dokumenta o športu, s katerim bodo uvedli potrebne spremembe, ki jih na področju sofinanciranja in delovanja društev narekujeta tako nov nacionalni program športa, kot tudi nov Zakon o športu. Poleg uresničevanja javnega interesa na področju športa bo nova strategija upoštevala tudi želje skupnosti po hitrejšem razvoju športnega turizma.

Sestanki bodo potekali predvidoma ob ponedeljkih in torkih, v prvem nadstropju servisnega objekta na teniških igriščih v Športnem parku Bonifika. Društva bodo vabljena po vnaprej določenem vrstnem redu, o točnem dnevu srečanja jih bodo obvestili pravočasno.

Ob tem Mestna občina Koper poziva športna društva in klube, ki se v preteklem letu niso prijavili na Javni razpis za sofinanciranje športnih programov v Mestni občini Koper oziroma niso člani Športne zveze Koper, da svoje kontakte posredujejo na elektronski naslov patrik.perosa@koper.si. Na ta način jih bodo lahko uvrstili na seznam vabljenih in jim določili termin sestanka. Celoten seznam vabljenih društev, klubov in zvez, je objavljen na spletni povezavi www.szkoper.com/vabila-drustvom.