DomovŠportKoprski košarkarji osvojili ligo Aba 2

Koprski košarkarji osvojili ligo Aba 2

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino
Domače košarkarsko moštvo Sixt Primorska je sinoči, na tretji tekmi finala lige Aba 2 v Skopju premagalo MZT s 66:61 in si tako v prihodnji sezoni zagotovilo mesto med regionalno elito. 

Za Koprčane je to tretji naslov v tej sezoni. Septembra lani so osvojili slovenski superpokal, februarja letos pa so postali pokalni prvaki Slovenije. V prihodnjem mesecu in pol bodo naskakovali še četrto lovoriko – ligo Nova KBM, v kateri so prav tako glavni favoriti.

Sixt Primorska je do naslova v ligi Aba 2 prišla več kot zasluženo in bo tako upravičeno v naslednji sezoni v elitni ligi Aba nadomestila Petrol Olimpijo, ki je končala na zadnjem mestu in izpadla v drugoligaško druščino. Koprčani so v ligi Aba 2 dosegli triindvajset zmag ter doživeli dva poraza, skupno pa so v štirih različnih tekmovanjih v tej sezoni odigrali štiriinpetdeset tekem in izgubili le sedemkrat.

Primorci so finalno serijo proti MZT dobili lažje od pričakovanj. Na prvih dveh tekmah v Kopru so slavili z dvaindvajsetimi ter triindvajsetimi točkami prednosti, tudi v Skopju pa so dokazali, da so kvalitetnejša ekipa, ki ji tudi ritem treh tekem v štirih dneh ni mogel do živega.

Osvojeni pokal si boste lahko ogledali v ponedeljek, 8. aprila, ob 18. uri, na tekmi med KK Sixt Primorska in Hopsi v Areni Bonifika.

Trener Sixt Primorske Jurica Golemac je imel širši nabor kakovostnih igralcev, ki so bili visoko motivirani in fizično odlično pripravljeni. Podobno kot na prejšnjih dveh tekmah so prednost gradili postopoma, ko so prišli do nje, pa je niso več izpustili iz rok.

Po koncu tekme ni mogel skriti navdušenja: “Kapo dol mojim fantom, ki so pokazali izjemen karakter in kljub utrujenosti finale odločili ekspresno hitro. To je velik dosežek za naš klub ter potrditev prave usmerjenosti in dobrega dela.