DomovProsti časLuka Koper 6. Istrski maraton bo postregel s pestrim programom

Luka Koper 6. Istrski maraton bo postregel s pestrim programom

Prosti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V Avditoriju Portorož je danes potekala skupna tiskovna konferenca, na kateri so organizatorji predstavili še zadnje podrobnosti Luka Koper 6. Istrskega maratona, ki bo v soboto in nedeljo potekal v vseh štirih obalnih občinah.

Start maratona in rekreativnega teka bo letos v Portorožu, polmaratona v Kopru, vsi trije pa bodo imeli cilj v Portorožu. Prireditev bo sicer postregla s pestrim programom. V soboto, 13. aprila, bodo od 11.00 najprej na vrsti Kapkovi otroški teki. Na proge se bo podalo nekaj več kot 500 otrok, organizatorji pa starše prosijo, da pridejo na prizorišče dovolj zgodaj, da bodo v miru poiskali parkirišče in skupaj z malim tekačem dvignili štartno številko. Priporočajo, da svoje vozilo parkirajo v Luciji, saj bo v Portorožu zaprta cesta Obala od TIC-a do teniških igrišč. Po končanem teku je otrokom namenjen zanimiv spremljevalni program na plaži, med drugim jih pričakuje čarodej.

V nedeljo, 14. aprila, bo v Portorožu ob 9.30 najprej start Luka Koper maratona, ob 10. uri pa Hofer rekreativnega teka. Ob tem organizatorji opozarjajo, da bodo številne ceste in ulice zaprte, bližnja parkirišča pa morda že zasedena, zato tekačem in obiskovalcem priporočajo, da se od doma odpravijo pravočasno. V Kopru pri Taverni bo ob 11.15 start OMV polmaratona, tukaj polmaratonci tudi prevzamejo svoje številke (in ne v Portorožu).

Foto: Foto klub Portorož

V izogib prometni in parkirni gneči v Portorožu organizatorji maratoncem, polmaratoncem in rekreativcem svetujejo uporabo organiziranih brezplačnih avtobusnih prevozov, ki bodo pravočasno pripeljali na start tekov. Posebej opozarjajo, da se na pot odpravijo veliko prej kot običajno, da ne bodo ostali v prometni gneči. Priporočajo, da tekači na mesto starta pridejo vsaj dve uri pred startom, da se bodo lahko v miru pripravili na tek.

Zaradi zagotavljanja varnosti tekačev bodo namreč med 7. in 18. uro zaprte tudi številne ceste in poti, še posebej veliko zapor bo v Izoli in Portorožu, za nekaj časa bo zaprta tudi obalna cesta.

Osrednji spremljevalni program bo v nedeljo potekal na Centralni plaži Portorož, kjer bo na odru nad morjem potekala podelitev medalj najboljšim tekačem, nastopila bo Anika Horvat z bendom, prostovoljce pa čaka torta v zahvalo za sodelovanje.

Dobrodošli na Luka Koper 6. Istrskem maratonu, največji športni prireditvi v Istri!