DomovŠportKOPRSKA PRITOŽBA ROMALA NA CAS: Valenčič: “Ne dvomimo v naše argumente.”

KOPRSKA PRITOŽBA ROMALA NA CAS: Valenčič: “Ne dvomimo v naše argumente.”

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Mednarodno športno razsodišče (CAS) s sedežem v Lozani bo odgovorno za razsodbo, ali je koprski klub upravičeno izgubil licenco za nastopanje v ligaških tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

Football Club Koper sporoča, da je pravočasno oddal pritožbo na mednarodno športno razsodišče (CAS). Prepričani smo v svoj prav in pričakujemo ugodno rešitev, saj se nam je zgodila velika in nezaslišana krivica,” so včeraj v večernih urah zapisali na uradni strani FC Kopra.

“Pritožba je bila vložena pravočasno, kar pomeni, da je naše delo, vsaj kar se tiče pritožbene dokumentacije, končano. Odločitev je sedaj na plečih razsodišča. Ne dvomimo v naše dobre argumente in kvalitetno podlago za pritožbo, ki jo bo CAS zagotovo temeljito pregledal in odločil, da se nam je zgodila krivica. V klubu smo si enotni pri tem, da smo bili neupravičeno ob licenco in upamo, da bodo to uvideli tudi arbitri v Švici,” je za eKoper povedal Valter Valenčič, predsednik kluba, in ob tem še pristavil: “Če v svoj prav ne bi bili stoodstotno prepričani, se celotne zadeve s pritožbo, v katero je bilo vloženega nemalo truda in veliko časa, sploh ne bi lotili.”

Valter Valenčič: “Če ne bi bili stoodstotni v svoj prav, se celotne zadeve s pritožbo sploh ne bi lotili.” Foto: ekoper.si

Klub je danes brez dolga, kljub temu pa licence ni

Naj spomnimo, da je Licenčna komisija NZS 1. junija odločila, da FC Kopru ne bo podelila tekmovalne licence za prihajajočo sezono. Prav tako se nič ni spremenilo na  seji Izvršnega odbora NZS, ki se je sestal 20. junija na Brdu pri Kranju in na katerem so koprski primer zgolj pometli pod predpražnik – glavni razlog naj bi bila pravnomočna prisilna poravnava. Slednja po besedah Valenčiča sploh ni več potrebna, saj “klub od 31. marca tega leta ne dolguje več niti eni odvisni osebi ali pa ima sklenjen sporazum o odlogu, česar pa je zelo malo.”

Prav zato so se v upravi koprskega kluba odločili za korak, ki bo ta primer ponesel na zadnjo raven športnega pravnega sistema v Švico.