DomovŠportVIDEO: Oktobra znana odločitev o gostitelju svetovnega pokala v taekwondoju. Bo to Koper?

VIDEO: Oktobra znana odločitev o gostitelju svetovnega pokala v taekwondoju. Bo to Koper?

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper še vedno ostaja v ožjem izboru za organizacijo svetovnega pokala v taekwondoju leta 2020. Poleg Slovenije se za državo gostiteljico potegujeta še Španija in Finska. V slovenskem taboru, ki skrbi za promocijo, so deležni izredne podpore javnosti in upravičeno z optimizmom zrejo proti oktobru, ko bo razkrita odločitev o tem, kje bo moč spremljati najboljše taekwondoiste čez štiri leta.

Koper, ki naj bi imel več kot le realne možnosti za gostitev svetovnega pokala, uživa ogromno podporo pri kandidaturi, tako s strani domače kot tudi tuje javnosti. Pri tem ima precejšnje zasluge tudi slovenska ekipa, ki je zadolžena za promocijo. Tako so nedavno posneli promocijski video o Kopru, ki je zaokrožil po »svetu taekwondoja«, nacionalnim taekwondo zvezam pa mesečno pošiljajo promocijski material.

Arena Bonifika naj bi bila glavno prizorišče svetovnega pokala. Foto: ekoper.si

Barada navdušen nad pogoji, ki jih ponuja Koper

Tomaž Barada, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in nekdanji odlični taekwondoist, je v majskem obisku Kopra, ko je skupaj s komisijo obiskal potencialnega gostitelja pokala, izrazil navdušenje nad razmerami in pogoji, ki jih mesto omogoča – predvsem nad odlično športno infrastrukturo, več kot primernimi objekti in čistočo, ki ustrezajo zahtevanim standardom.

V pogovoru za eKoper je takrat povedal, da vidi mesto tudi kot odlično turistično destinacijo”, saj je poleg športno-tekmovalnega vidika izrednega pomena tudi promocija Kopra in Slovenije, pri čemer bi svetovni pokal nedvomno imel pozitiven učinek. Pri Kopru pa ne gre zanemariti tudi lokacije, saj s svojo lego v osrčju Evrope predstavlja “logističen plus”, ta bi pa znal pretehtati v prid Kopra.

Člani strokovne komisije so bili prejšnji mesec navdušeni nad Koprom. Foto: ekoper.si

Sloveniji so naklonjenost že izkazala mnoga znana imena v svetu taekwondoja. Pred kratkim se je podpori pridružil tudi Olimpijski komite Slovenije, v prihodnje pa gre pričakovati še izrečenih podpor, predvsem s strani višjih državnih institucij, ki naj bi odločno stale za kandidaturo.

Foto: Facebook ITF World Cup Koper 2020

Koper “favorit” za organizacijo tekmovanja

Koper naj bi bil, glede na tuje odzive in mnenja domačih strokovnjakov, nekakšen “favorit” za organizacijo tekmovanja – najbolj zaradi aktivne in kvalitetne promocije ter odlične lokacije. Poleg tega je Finska izredno draga država, kar bi znalo otežiti prihode mnogih tekmovalcev, Španijo pa manj nevarnega nasprotnika dela dejstvo, da je bilo njeno mesto Benidorm že večkrat gostitelj svetovnega pokala.

Dokončna odločitev bo znana oktobra, ko bodo predsedniki nacionalnih taekwondo zvez izvedli glasovanje za državo gostiteljico.

Spodaj si lahko ogledate promocijski videoposnetek.